METEOROLOGIA
Societat 20/08/2011

Calor de canícula per acabar la setmana

Alguns termòmetres han superat els 40 graus aquest dissabte, i aquest diumenge la calor tampoc afluixarà

Marc Candela
1 min
Dues turistes protegint-se del sol amb diaris a Barcelona / EFE

BarcelonaEls pronòstics s'ha complert i aquest dissabte a la tarda els termòmetres s'han enfilat de valent a les comarques interiors. Les temperatures màximes han assolit els 40,8 graus a Castellou d'Ossó (Urgell), els 40,1 a l'estació de la Bordeta, a Lleida, els 40 a Sant Romà d'Abella (Pallars Jussà), els 39,8 a Alcarràs o els 39,3 a Balaguer. Però la calor no només ha sigut acusada al pla de Lleida: a Artés (Bages) han arribat als 39 graus, a Manlleu (Osona) als 37, a Girona als 35 o a Puigcerdà als 34. Arran de mar el mercuri ha quedat una mica més frenat però, tot i això, s'han superat els 31 graus als barris alts de Barcelona o els 30 a Tarragona.

Aquest diumenge la calor no afluixarà i les temperatures seran molt semblants. Afortunadament, a mesura que avanci la setmana les temperatures s'aniran normalitzant mica en mica i de cara a dimecres o dijous ja passarem les tardes amb quatre o cinc graus menys a l'interior i amb força menys xafogor a prop de la costa.

Tot plegat amb cel bàsicament serè. Això sí, demà al matí reapareixeran els bancs de núvols baixos al nord de la Costa Brava i sud de la Daurada, i a la tarda creixeran algunes nuvolades inofensives al Pirineu. De fet, en alguns municipis costaners de l'Empordà avui les boires han sigut força persistents i, per exemple, han deixat en només 26,2 graus la màxima d'aquest dissabte a Castelló d'Empúries.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui a ara.cat/meteo.

stats