Recerca
Societat 11/04/2011

La Cambra de Comerç i Biopol'H col·laboren per promoure la investigació

El conveni vol impulsar la creació d'empreses biomèdiques al Biopol'H. Els objectius inclouen la internacionalització d'aquest espai i estimular la innovació

Agències
2 min

BarcelonaLa delegació de L'Hospitalet de Llobregat de la Cambra de Comerç i el Consorci Biopol'H han signat un conveni per tal d'establir un marc de col·laboració permanent entre les dues entitats que serveixi per generar un entorn favorable a la ubicació i creació de noves empreses biomèdiques a l'espai Biopol'H, així com impulsar la innovació com a signe d'identitat entre les entitats i empreses d'aquest entorn. La Cambra, a més, podrà oferir programes de formació a emprenedors i empresaris, cosa que facilitarà la formació per als membres de l'espai Biopol'H.

Entre els objectius que planteja aquest conveni hi figuren el de difondre l'oferta de serveis per a les empreses ubicades a l'entorn Biopol'H, col·laborar en afavorir l'impuls de la innovació en les activitats de les entitats i empreses, així com el de facilitar la difusió de les característiques de l'espai Biopol'H en l'àmbit nacional i internacional.

La Cambra, a més, podrà oferir programes de formació a emprenedors i empresaris, cosa que facilitarà la formació per als membres de l'espai Biopol'H. A banda d'això, el Consorci Biopol'H i la Cambra de Barcelona col·laboraran en el disseny d'activitats específiques d'afavoriment de l'emprenedoria i de la facilitació de les primeres passes d'empreses naixents i en la internacionalització de les empreses.

Aprofitar la presència de l'hospital

El Consorci Biopol'H és una entitat promoguda per la Generalitat i l'Ajuntament de l'Hospitalet que pretén atreure a la zona sud de l'Hospitalet empreses dedicades a la investigació científica aprofitant l'activitat dels hospitals de Bellvitge i la presència de la Universitat de Barcelona.

L'entitat treballa per disposar de les infraestructures i els recursos personals immaterials necessaris per afavorir, estimular i aprofitar les sinèrgies entre les entitats que hi participen i promoure la interacció entre la investigació i la docència universitària, els sectors productius, científics i tecnològics i l'activitat assistencial sanitària.

stats