Societat 06/07/2011

Can Cottet torna a mesurar la temperatura de Barcelona

El termòmetre gegant del Portal de l'Àngel ha estat fora de servei dos anys, mentre era rehabilitat

Efe
1 min
El termòmetre de Cottet, rehabilitat / EFE

BarcelonaEl termòmetre gegant de l'òptica Can Cottet, al Portal de l'Àngel, torna a marcar la temperatura de la ciutat Barcelona, després d'haver estat dos anys fora de servei, mentre el restauraven.

L'alcalde, Xavier Trias, ha inaugurat l'aparell rehabilitat, que ha marcat 22 graus de temperatura en el moment de començar a funcionar, aquest dimecres al vespre.

Durant l'acte, l'alcalde, juntament amb el president de Cottet Òptics, Jorge Cottet, ha destapat una placa que reconeix el termòmetre com a 'Petit paisatge de Barcelona', la primera distinció d'aquest tipus concedida per l'Institut Municipal de Paisatge Urbà.

El termòmetre, de dues tones de pes i 22 metres de longitud, va ser instal·lat el 1955 per Rolando Cottet, l'avi de l'actual director de l'òptica, i va entrar en funcionament el 25 de febrer de 1956, hivern en el qual es va produir una de les onades de fred més severes de tot el segle XX.

El 2009 va deixar de funcionar i va començar la seva rehabilitació, que ha dut a terme l'Institut del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Barcelona i l'empresa propietària Cottet Òptics. L'operació ha costat 70.000 euros.

Amb aquesta reforma, el termòmetre ha estat renovat tècnicament per dins, però la seva aparença exterior segueix sent la mateixa que quan es va instal·lar el 1956 i que marca, amb color vermell, la temperatura del carrer.

Aquesta icona barcelonina funciona ara amb llums led de baix consum, que han substituït els 710 tubs de neó, cosa que no només permetrà estalviar energia, sinó que farà més visible la temperatura, fins i tot amb la claredat del dia.

stats