Societat 18/06/2014

Can Vies demana 40.000 euros per a la reconstrucció però admet que el cost serà superior

També vol recaptar 30.000 euros per a la defensa jurídica dels 67 detinguts durant les protestes pel desallotjament

Auri Garcia Morera
2 min
El col·lectiu no té un projecte definit per a l'edifici, però vol convertir la zona enderrocada en una plaça.

BarcelonaEl centre social autogestionat Can Vies ha iniciat aquest dimecres al matí una campanya de micromecenatge amb la qual vol recaptar 40.000 euros per a la reconstrucció de la instal·lació. Els portaveus del col·lectiu han admès, però, que encara no tenen un projecte definit per a l'edifici, i que el cost real de la reconstrucció serà superior.

Les tasques, que començaran després del desenrunament i apuntalament finançat per TMB, es limitaran a acabar d'assegurar l'estructura de l'edifici i convertir la zona enderrocada en una plaça.

Ferran Aguló, membre de la plataforma de suport a Can Vies, ha equiparat la reconstrucció amb les acampades dels 'indignats' de fa tres anys: "En el seu moment es van recuperar les places, es va perdre la por, i ara ens hem empoderat per quedar-nos aquí". Aguló ha recordat que "només el suport i la solidaritat han fet possible aquest nou projecte de reconstrucció col·lectiva", amb la participació de centenars de veïns l'inici del desenrunament, i ha demanat suport econòmic i també "l'aportació d'hores de treball i materials".

Un membre del col·lectiu de Can Vies ha precisat que el projecte per a l'edifici "encara no està definit" i que "segurament" es necessitaran "més diners". Aguiló ha corroborat que "la valoració d'una qüestió com aquesta requereix d'un projecte", i ha afegit: "En funció de com està la situació, quan puguem entrar i valorar-la, i amb la col·laboració que tenim amb diferents tècnics, podrem arribar a una avaluació". Els dos han assegurat que, durant aquest procés, s'explicarà de manera transparent a què es destinen els diners.

Defensa jurídica dels 67 detinguts

Amb la campanya de micromecenatge també es volen recaptar 30.000 euros per a la defensa jurídica dels 67 detinguts durant les protestes pel desallotjament. Un portaveu de la plataforma Rereguarda en moviment ha anunciat que volen denunciar "mitjançant denúncies individuals i col·lectives els casos de brutalitat policial i els ferits que hi han hagut, amb braços trencats, caps oberts, orelles trencades, cames trencades". Aquest pressupost de 30.000 euros es repartirà entre la plataforma Rereguarda en moviment i l'entitat Alerta Solidària.

Rereguarda en moviment ha demanat responsabilitats polítiques pel dispositiu policial, just el dia abans que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, comparegui al Parlament per donar explicacions. La plataforma també ha demanat l'alliberament de les dues persones en presó preventiva després d'haver estat detingudes durant les protestes pel desallotjament. Aquest dilluns, el dia que es complien 19 dies de la detenció de Sergi Rubia, la seva família va tornar a demanar que sigui alliberat i va reiterar que la detenció va ser un "error".

stats