Societat 27/06/2012

Canal Reus TV emetrà aquest estiu un informatiu diari en rus

Catalunya s'ha convertit en un dels destins europeus preferits per als turistes russos, que enguany augmentaran un 40%

Efe/ara
2 min
UNA ESTADA LLARGA  La Nataixa ha vingut tres setmanes a l'Hotel Caprici Verd, a Santa Susanna. A part d'anar a la platja també vol visitar Barcelona.

Reus/BarcelonaCanal Reus TV emetrà aquest estiu, a partir del 2 de juliol, un informatiu diari en rus per als turistes d'aquesta nacionalitat, segons informa l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda. L''Informatiu de Reus i la Costa Daurada' serà un programa d'informació diària en rus dirigit, únicament i exclusivament, al públic de Rússia, amb l'objectiu que conegui, s'acosti i estimi aquest territori, informen els promotors de la iniciativa.

El projecte compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la col·laboració de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda i delsdiversos operadors turístics del Camp de Tarragona. Canal Reus ha establert un acord de col·laboració amb l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda perquè els seus establiments associats sintonitzin el canal i, d'aquesta manera, els turistes puguin veure el programa.

L'espai tractarà temes socials, d'oci i culturals, informació sobre el temps o l'estat de les platges, consells i guies de compres i de consum i descripcions de les tradicions, festes i costums locals. Presentat i dirigit per una jove periodista establerta al territori, Luda Vikoulina, el programa vol acostar a aquests visitants tota la informació que necessitin per moure's i gaudir de l'actualitat de la Costa Daurada i del Camp de Tarragona.

Un dels destins europeus preferits per als turistes russos

El rus serà el mercat clau per al turisme català aquest any 2012. Creixerà a uns nivells que cap altre mercat europeu pot igualar i això ajudarà a salvar la temporada en alguns destins de costa que estan patint molt la crisi, com és, precisament, la Costa Daurada.

Segons les previsions del Govern, el nombre de visitants russos creixerà aquest any un 40% i se superaran els 750.000 turistes. A més, està previst que deixin 1.500 milions d'euros a Catalunya, un 120% més que l'any passat. L'objectiu de la Generalitat, però, és superar el milió de turistes russos el 2013.

stats