Societat 30/12/2011

10 festes i no-festes per inaugurar el 2012

Hi ha moltes maneres d'entendre el Cap d'Any, amb música o sense i en horaris molt diferents. Segur que tots hi trobeu la vostra millor opció

Joan Callarissa
3 min
Ja heu decidit com celebrareu la nit de cap d'any? / THINKSTOCK

BarcelonaLes celebracions de Cap d'Any poden ser tan variades com els gustos dels qui ho celebren. Per això hi ha opcions per a persones de totes les edats, gustos, aficions i, fins i tot, amb obligacions laborals l'endemà. L'esport, el techno, la natura o el cabaret són dins les 10 propostes que trobareu a continuació.

1. El raïm 'hipster': Amb 28 euros per davant, podreu gaudir de la festa Razz Till the World Ends i del cúmul de hits indie, electro i techno que promet. Al carrer Almogàvers, el macroclub Razzmatazz obrirà les 5 sales per a l'ocasió. També hi haurà una versió bonus track de la festa, que costarà 38 euros i permetrà menjar-se el raïm allà dins, amb una cerimònia oficiada pels organitzadors de les ja clàssiques festes dels dimecres: Dirty Dancing.

2. Postposar el Cap d'Any: L'after hours Row14 de Castelldefels obrirà les portes el diumenge a la tarda per a aquells que vulguin finalitzar la festa de Cap d'Any en ple 2 de gener. Amb 50 euros, els assistents podran gaudir del guru del techno minimal Richard Hawtin, un mite entre la clientela del Row 14. Hi haurà tres escenaris, una carpa a l'exterior i, també, barbacoa.

3. La festa per als 'ja no tan joves': La música dels anys 90 regnarà a Nitsa, al carrer Nou de la Rambla. Per 15 euros, es podrà gaudir d'èxits del techno dels 90 al pis de dalt i de grunge i brit-pop al pis de baix. Si els vostres himnes són d'Orbital, Daft Punk o Oasis, teniu la diversió assegurada.

4. Por a la soledat?: El grup Matinee ha programat per a les 12 de la nit del dia 31 una festa que pretén omplir, per 39 euros, el Palau Sant Jordi. Matinee Winter Festival és el nom d'un festival que tindrà com a discjòqueis Taito Tikaro, J. Louis i Lydia Sanz. Tres gegants dels plats per a un recinte també gegant.

5. Gai 'mainstream': Una opció no gaire cara és la que proposa el grup Arena. Per 25 euros, amb el forfet de l'Arena us podreu moure per tots els seus locals i disposareu de 3 copes. El repertori canvia segons la sala, però el risc d'escoltar novetats o temes imprevistos és improbable.

6. Canvi d'any anticomercial: No necessàriament totes les propostes tenen preu. El cap de Creus sol ser un lloc de replegament després de la festa nocturna per veure com surt el sol. D'altra banda, el far de Sant Sebastià, a Palafrugell, també és un emplaçament típic per saludar el nou any. Les activitats per esperar els primers rajos del 2012 són moltes. Entre les més típiques, ballades de sardanes o una bona xocolata desfeta.

7. Celebrar-ho esquiant: Les pistes d'esquí són una proposta ideal per als que s'estimen més aprofitar el dia que cremar la nit. El dia 1 de gener no hi ha cues als remuntadors ni obstacles en el camí que tracen els ulls de l'esquiador quan baixa tot embalat per les pistes. Tampoc és gratis, però almenys és saludable. Menjar-se els 12 grans de raïm amb un peu al llit i, l'endemà, ser el primer del telecadires és assegurar-se un bon començament d'any. De fet, d'ofertes no en falten.

8. Amb clàssica: La música és clau en qualsevol festa per tancar l'any. Tot i això, moltes vegades se'ns oblida que aquesta també pot ser música clàssica. El Palau de la Música inaugura el 2012 amb l'Strauss Festival Orchesta. Les entrades varien de preu, entre els 20 i els 50 euros. La seva hit list serà la selecció tradicional: valsos i polques de la família Strauss. Una proposta ideal per als que l'endemà s'hagin de llevar d'hora.

9. Cap d'Any 'vintage': Amb Burlesque i Cabaret, El Molino proposa menjar-se el raïm a l'avinguda del Paral·lel per 150 euros. Abans que res, un sopar "de gala" durant el qual es podrà presenciar el seu últim espectacle, Live in Burlesque. Les estrelles de la nit: Merche Mar, Amador Rojas i Raül Grau, que protagonitzaran números de cuplet, transformisme i, fins i tot, circ.

10. Per als que no s'acaben de decidir: El Poble Espanyol és prou gran per acollir colles d'amics que reuneixen gent diversa quant a gustos musicals i que no es poden decidir per cap festa pública sense haver de convocar un referèndum abans. Amb les entrades de 35 euros, al Poble Espanyol es podrà escoltar música dels 60, 70, 80 i 90, segons la part del recinte on us ubiqueu. A la plaça Major, hi ha un campanar que farà de banda sonora per cruspir-se el raïm i beure's, si el cos aguanta, les 5 consumicions que inclou l'entrada.

stats