GENT
Societat 31/01/2011

Carla Bruni:"La política no és la meva vocació, de vegades és violenta"

La primera dama francesa descarta entrar en política tot i doblar el seu marit en popularitat, segons les enquestes

Acn
2 min
La primera dama francesa, Carla Bruni, en una visita oficial a Montignac (França) el 12 de setembre del 2010.

ParísLa primera dama francesa, Carla Bruni, no té cap intenció d'entrar en política, tot i que dobla els registres de popularitat del seu marit, el president francès, Nicolas Sarkozy. "La política és un món difícil, no serà mai la meva professió, no en faré mai", assegura Bruni aquest dilluns en declaracions al diari Le Parisien. La cantant, que prepara el seu quart àlbum, confessa que era d'esquerres a Itàlia quan era jove, però que mai ha votat aquesta opció política a França ni té pensat fer-ho en el futur. De cara a les presidencials del 2012, Bruni assegura que donarà suport a Sarkozy si decideix presentar-se a la reelecció, tota una basa electoral per a un president en hores baixes.

Segons un sondeig d'opinió recent, dos terços dels francesos estan satisfets amb el rol de Bruni com a primera dama i un 68% dels enquestats consideren que dóna una bona imatge de França. Amb dos anys de matrimoni amb Nicolas Sarkozy, la cantant ha aconseguit convèncer una part dels francesos que, en un principi, la miraven amb recel pel seu perfil de personatge públic i pel seu conegut historial amorós. En els sondejos, l'exmodel pràcticament dobla el percentatge de popularitat del seu marit, que satisfà només un 30% dels francesos.

Des que es va convertir en la primera dama gal·la, Bruni ha limitat les aparicions públiques en solitari i ofereix entrevistes a mitjans de comunicació amb comptagotes, sovint per parlar únicament de l'acció humanitària de la seva fundació.

En una entrevista al diari Le Parisien publicada aquest dilluns, però, la primera dama es presta a parlar de política per insistir que mai hi entrarà: "La política demana coratge, admiro les persones que s'hi dediquen, però no és la meva vocació, és a vegades violenta", confessa Bruni, que assegura al mateix temps que la seva feina com a representant de França a l'estranger és un "honor".

Amb els anys, l'orientació política de la primera dama gal·la ha virat cap a la dreta: "Formava part d'una comunitat d'artistes, érem 'bobos' (bohemis adinerats), érem d'esquerres i en aquells temps jo votava a Itàlia, però mai he votat l'esquerra a França i realment ja no em sento d'esquerres".

Preguntada per la campanya presidencial del 2012, a la qual hi podria concórrer Nicolas Sarkozy, Bruni assegura que no farà campanya, sobretot quan el seu marit encara no ha revelat si es presentarà, tot i que els analistes donen per fet que serà candidat. La cantant deixa a mans de Sarkozy la decisió de presentar-se a la reelecció: "És ell qui ha de decidir què vol fer pel 2012, però estaré al seu costat si es presenta".

stats