Societat 08/06/2012

Carles Vilarrubí: "Si la decisió d'on ubicar Eurovegas és tècnica, la candidatura de Catalunya és imbatible"

L'empresari i vicepresident del Barça, que ha participat en alguna de les converses sobre el macrocomplex, recorda que en el seu moment l'opció catalana també era la "millor" per acollir Eurodisney i que la "decisió va ser política"

1 min

Hores després que el magnat nord-americà Sheldon Adelson anunciés a la junta d'accionistes de Las Vegas Sands que no està clar que Eurovegas s'acabi instal·lant a l'Estat, l'empresari i vicepresident del Barça, Carles Vilarurubí, membre de la comissió empresarial que negocia l'arribada d'Eurovegas a Catalunya, ha assegurat a RAC1 que no el sorprenen les últimes declaracions del magnat. Vilarrubí ha explicat que "no es tracta de cap estratègia d'Adelson", sinó que van ser unes paraules en el marc d'una junta d'accionistes, on "estan amatents perquè s'hi decideix l'estratègia de futur". Ha destacat, en aquest sentit, que "Europa i l'euro estan sota la lupa del sector financer mundial, i especialment als Estats Units" i que, per tant, "en una junta, la cautela és important".

Vilarrubí ha remarcat que si la decisió d'on ubicar Eurovegas és estrictament tècnica, "la candidatura de Catalunya és imbatible". Ha destacat la feina feta pel Govern i ha remarcat punts forts com la proximitat al tren d'alta velocitat, el port o l'aeroport. Vilarrubí ha recordat, però, que en el cas d'Eurodisney, la "decisió va ser política", perquè a l'Estat espanyol hi va haver divisió sobre el punt on volien que s'instal·lés i, finalment, es va optar per París. Una decisió que l'empresari ha qualificat d'error, perquè defensa que l'opció catalana era "millor". Respecte de la polèmica per la instal·lació del macrcomplex a Catalunya, ha remarcat que quan projectes com el mateix Eurodinsey o Port Aventura van començar a sobrevolar Catalunya també es va muntar un "gran debat" que ara ja ha quedat silenciat.

stats