Educació
Societat 28/02/2012

En llibertat amb càrrecs els dos estudiants detinguts aquest matí a Barcelona

Desconvocada la concentració prevista per aquesta tarda davant la comissaria de les Corts

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEls dos estudiants detinguts aquest matí en una concentració davant de la seu de la conselleria d'Economia han estat posats en llibertat amb càrrecs aquest migdia, segons han confirmat fots dels Mossos d'Esquadra.

L'alliberament ha portat a la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) a desconvocar la concentració prevista per a les 5 d'aquesta tarda davant de la comissaria de les Corts, on els dos detinguts han prestat declaració. Als joves se'ls hauria imputat atemptat a l'autoritat i desobediència.

La PUDUP ha exigit la retirada dels càrrecs, en considerar que les detencions han estat "totalment injustificades". Les detencions s'han produït poc després de les 9 del matí quan uns 70 estudiants han intentat entrar la seu d'Economia, a rambla de Catalunya amb Gran Via, per llegir-hi un manifest.

En contra del què expliquen els portaveus dels Mossos, fonts de la PUDUP asseguren que no hi havia cap cordó policial protegint l'edifici i que els agents han "intervingut d'una forma erràtica i desordenada utilitzant els cascs per colpejar al manifestants".

La protesta havia estat convocada per la PUDUP dins els actes preparatoris per la vaga general d'universitats prevista per demà dimecres.

stats