Societat 12/01/2011

Casas s'acomiada del TC lamentant "la manca de respecte institucional" que ha envoltat la sentència de l'Estatut

Veu com un "incompliment greu de la Constitució" que la classe política hagi estat incapaç de dur a terme la renovació de l'ens en aquests tres anys

1 min

MadridLa presidenta del Tribunal Constitucional, Maria Emilia Casas, ha lamentat aquest dimecres en el seu discurs de comiat les crítiques que ha rebut la seva institució en el transcurs del debat sobre la sentència de l'Estatut, i ha recriminat als representants públics que s'han mostrat més bel·ligerants, que carreguessin contra el TC sense la "mesura" i el "respecte institucional" que mereix.

També ha lamentat que la classe política hagi estat incapaç de dur a terme la renovació de l'ens en aquests tres anys, i ho ha qualificat com un "incompliment greu de la Constitució". Ha afegit que "si els procediments previstos als reglaments del Congrés i del Senat no aconsegueixen que es compleixi la Constitució, s'hauran de reformar".

A més ha reclamat que es posin límits a l'ús "abusiu" de la possibilitat de recusar magistrats. Ha fet aqueta dura intervenció a l'acte de presa de possessió de quatre nous magistrats.

stats