TRIBUNALS
Societat 17/01/2011

L'Audiència obliga a reobrir la investigació de l'atropellament múltiple a l'estació de Castelldefels

El tribunal dóna la raó als familiars de les víctimes perquè veu "una evident vulneració" dels seus drets, ja que no els van deixar intervenir en la instrucció judicial

Sílvia Barroso
1 min

BarcelonaL'accident de Castelldefels, en què van morir dotze persones atropellades per un tren la nit de Sant Joan, s'haurà d'investigar més a fons. Ho ha ordenat l'Audiència de Barcelona atenent el recurs presentat pels familiars de les víctimes, que no van poder participar en la instrucció judicial del cas, molt més ràpida del que és habitual.

El tribunal nega que la investigació fos "poc profunda", com al·legaven els demandants, però sí que admet que hi ha hagut "una evident vulneració del seu dret a la tutela judicial efectiva". El jutge instructor no va permetre que proposessin diligències, les proves que consideressin necessàries com a acusació particular personada, i ni tan sols va cridar els pèrits perquè ratifiquessin els seus informes davant de les parts, cosa que hauria permès l'acusació particular fer-los preguntes i qüestionar la seva versió, segons la qual l'accident va ser causat, únicament, per la imprudència de les víctimes en creuar les vies.

En una interlocutòria amb data del deu de gener, a la qual ha tingut accés l'ARA, la secció sisena de l'Audiència de Barcelona, revoca la resolució per la qual el jutjat d'instrucció número 1 de Gavà va arxivar el cas i ordena al jutge tornar-lo a obrir.

stats