Societat 22/09/2013

Els Castellers de Vilafranca porten els gammes extra a Barcelona

La diada de la Mercè també ha vist brillar la colla dels Castellers de Barcelona

Efren Garcia
3 min

BarcelonaLa diada castellera de colles convidades de la Mercè ha destacat aquest cap de setmana gràcies als dos castells de gamma extra dels Castellers de Vilafranca i el gran estat de forma dels Castellers de Barcelona. El tram final de la temporada castellera ha començat ja i les colles comencen a prémer a fons l'accelerador per assolir els seus principals reptes. Avui els Capgrossos de Mataró, els Castellers d'Esplugues i la Colla Joves Xiquets de Valls han estat algunes de les formacions que han fet una passa endavant.

Els verds sumes dos nous gammes extra

Els Castellers de Vilafranca tornen a protagonitzar la diada de colles convidades de la Mercè amb gammes extra marca de la casa. Els verds han completat el tres de nou amb folre i agulla i el nou de vuit coronat amb una sola enxaneta, dues estructures cuinades a foc lent al forn de Cal Figarot. Els homes de Pere Almirall han completat el quatre de nou amb folre a primera ronda i el pilar de set per arrodonir una exhibició de gran nivell.

Els Castellers de Barcelona es mantenen al màxim nivell

La colla degana de la ciutat de Barcelona ha demostrat un cop més que compta amb el caràcter necessari per fer grans castells. Ha iniciat la seva actuació amb el cinc de vuit i ha atacat el tres de nou al segon torn. Després de coronar el tres, els pisos mitjos de l'estructura s'han estirat i han seccionat l'estructura quan s'iniciava el descens. Tot i la caiguda, els Castellers de Barcelona han aixecat el cap i han descarregat el quatre de vuit amb el pilar assolint una de les millors diades de festa major.

Els Minyons opten per fer una passa enrere per poder-ne fer dues endavant

Després d'ensopegar a Sabadell amb el quatre de vuit amb el pilar i el dos de vuit folrat, els Minyons de Terrassa han posat a Barcelona la primera pedra per redreçar una situació que s'havia anat complicant a partir de la diada de Sant Fèlix. Els malves han optat per segellar una diada rodona, sense ensurts i amb castells molt solvents. Han descartat el quatre de nou amb folre i la gamma extra però han asserenat les aigües amb el cinc de vuit, el tres de nou i el dos folrat demostrant una bona visió de futur.

Capgrossos i Cargolins celebren el quatre

A Esplugues, els Capgrossos de Mataró han recuperat el nivell dels nou pisos després d'un inici de temporada molt irregular i una infausta diada de les Santes. Els mataronins han descarregat el quatre de nou folrat i el cinc de vuit. Els Castellers d'Esplugues han recuperat el quatre de vuit estrenat la temporada passada i han segellat la millor diada del seu historial gràcies al set de set i el tres aixecat per sota. La tercera colla a plaça ha estat la dels Castellers de Sants que ha lluit la gamma alta de vuit, tot preparant la diada de colles locals de la Mercè que tindrà lloc dimarts a la plaça de Sant Jaume.

La Joves segueix creixent

En poc menys d'un mes la Colla Joves Xiquets de Valls ha posat fil a l'agulla per eixamplar el seu ventall de castells. A la diada de Santa Rosalia, a Torredembarra, van descarregar el primer pilar de sis de l'any després de quatre temporades de sequera pilanera; dues jornades després s'han apuntat el primer quatre de vuit amb el pilar. Els anomenats diables vermells també han completat al Vendrell el cinc de vuit i el pilar de sis.

Els Xiquets de Reus coronen la catedral

Els Xiquets de Reus van descartar dissabte l'atac al tres de nou amb folre però van optar per aixecar el llistó portant a plaça el cinc de vuit. Els del Camp de Tarragona van descarregar el dos de vuit folrat però només van poder coronar la catedral. Els van acompanyar els Xics de Granollers, que van completar la segona clàssica de castells de vuit de l'any, i els Castellers de Sabadell, que recuperen el tres de vuit després de la llenya de tres de nou folrat a la seva diada de festa major.

stats