Sanitat
Societat 10/12/2011

Catalunya i Aragó acorden aportar contraprestacions econòmiques pels pacients atesos fora del seu àmbit

Dijous es reunirà la comissió tècnica que determinarà les quantitats a pagar

Acn
1 min
Boi Ruiz, aquest matí, a Alpicat

AlpicatLes conselleries de Salut de Catalunya i l'Aragó estudiaran crear un sistema de contraprestacions econòmiques perquè els dos governs puguin pagar-se entre ells les despeses que costi atendre pacients de la Franja de Ponent a Lleida, o viceversa. Aquest dijous es reunirà a Barcelona la comissió tècnica que estudiarà les quantitats que l'Aragó pagarà a Catalunya pels pacients de la Franja que s'atenen als centres mèdics de Lleida.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat aquest dissabte l'ampliació del consultori mèdic d'Alpicat, al Segrià, en una acció que ha considerat "dins la normalitat". Ruiz ha dit que els ciutadans no s'han d'estranyar que es facin "coses normals" en els serveis sanitaris.

Ruiz es va reunir ahir amb el seu homòleg aragonès, Ricardo Olivan. Les contraprestacions que es determinin, que també serviran per als catalans que hagin de ser atesos a l'Aragó, han de superar un buit legal que és la facturació entre comunitats autònomes.

Els governs de l'Aragó i Catalunya també volen que s'ampliï el fons de cohesió que estipula contraprestacions per determinades atencions mèdiques a pacients d'una altra comunitat autònoma. Aquestes, però, no cobreixen el 80% dels casos, que són atencions ordinàries de pacients de la Franja de Ponent a centres i hospitals de Lleida.

stats