Societat 22/08/2012

Catalunya va rebre un 9% més de turistes aquest juliol respecte de l'any passat

Més de 2 milions de visitants estrangers van passar per terres catalanes aquest juliol, i més de 8,4 ho han fet des de l'inici d'any. A la resta de l'Estat, l'increment ha sigut d'un 4,4%, una xifra que marca un nou màxim històric

Efe
1 min
Dues turistes es protegeixen amb un paraigües a la plaça Espanya de Barcelona / MANOLO GARCÍA

MadridMés de dos milions de turistes estrangers han visitat Catalunya aquest juliol, una xifra que suposa un increment del 9% respecte del juliol passat. A la resta de l'Estat, l'increment ha sigut d'un 4,4%, una xifra que marca un nou màxim històric. En total, Espanya va rebre al juliol 7,7 milions de turistes, segons l'enquesta de moviments turístics Frontur, difosa avui pel ministeri d'Indústria.

Entre el gener i el juliol del 2012, 8,4 milions de turistes estrangers han visitat Catalunya, el que suposa el 25,6% del total de l'Estat, que va rebre 32,8 milions de turistes en els set primer mesos de l'any, un 3,3% més que entre el mateix període del 2011.

Segons el ministeri d'Indústria, les dades del juliol refermen la tendència positiva seguida al llarg de tot l'any, amb l'excepció de l'abril.

Catalunya, que d'aquesta manera es consolida com la primera destinació turística en l'àmbit nacional, ha tingut en els mercats britànic, francès i alemany els seus principals emissors.

stats