Demografia
Societat 07/10/2011

Catalunya és el territori de l'Estat que perd més població

Un informe de l'INE assegura que Catalunya acabarà l'any amb gairebé 60.000 habitants menys. A nivell estatal, el càlcul apunta que es perdrà mig milió d'habitants en els propers deu anys

Ara
1 min

BarcelonaPer primer cop des de fa dècades, Catalunya perdrà població aquest any: concretament 59.929 persones. Són dades que ha fet públiques aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, Catalunya es converteix en el territori de l'Estat que perdrà més població, seguit del País Basc, que perdrà 11.332 habitants.

A tot l'Estat, el nombre de ciutadans es reduirà enguany en 34.193 persones. Aquesta xifra és inferior a la catalana perquè l'INE fa una mitjana de totes les dades poblacionals de comunitats autònomes i com que n'hi ha algunes -com Andalusia- que registren encara un important augment d'habitants, el resultat final de l'Estat és inferior al català. Segons les projeccions d'aquesta entitat, la tendència a perdre habitants augmentarà en els propers 10 anys. La població estatal es reduirà en 500.000 habitants (un 1,2%) si es mantenen les tendències demogràfiques actuals. Segons les previsions de l'INE, a partir del 2019, les defuncions ja superaran els naixements.

Aquest decreixement de la població s'explica per l'envelliment de la població -que comporta un augment de defuncions-, la baixa natalitat i el menor número d'immigrants.

stats