SOCIETAT
Societat 26/06/2011

Cau a Barcelona una banda d'atracadores de supermercats

Els Mossos els imputen 22 delictes de robatori amb violència al barri del Besòs. Tres de les principals integrants del grup, en què treballen un total de set dones, han quedat detingudes

Redacció
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat a Barcelona una banda de set dones que es dedicaven a atracar supermercats fent servir la violència física per intimidar els clients i els treballadors dels establiments on robaven. Els agents han detingut tres dones, del total de set que integraven el grup. Se'ls imputen deu robatoris violents, deu delictes de furt i dues faltes de furt al districte de Sant Martí. Després de passar a disposició judicial, les tres detingudes han ingressat a presó. La suma total dels productes robats per aquest grup de dones ascendeix a un total de 15.000 euros.

La investigació, que ha durat prop d'un any, va identificar el modus operandi de la banda. Les atracadores sempre robaven a la mateixa cadena d’establiments. Un cop dins el supermercat, s'emportaven diverses articles d'alimentació, sense dissimular. Si algú els impedia la fugida, les dones s'hi tornaven de manera violenta i intimidant el personal i els clients de l’establiment.

Les agressions físiques també derivaven en amenaces greus que consistien en posteriors represàlies en cas de denúncia. Les dones feien servir la superioritat numèrica per generar una gran sensació de por a les persones que intentaven evitar els robatoris. Els Mossos han detingut dues de les principals líders del grup al districte de Sant Martí. Una tercera ha estat detinguda a Sant Adrià de Besos. Una vegada posades a disposició judicial, totes tres detingudes han ingressat a presó. La resta de persones imputades es troben plenament identificades i no es descarten noves detencions.

stats