SUCCESSOS
Societat 21/12/2010

Cau a Barcelona una xarxa que blanquejava diners procedents del narcotràfic

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona cinc presumptes integrants d'una xarxa que blanquejava diners de bandes internacionals, dedicades al narcotràfic i a altres activitats il·lícites, a través d'un entramat d'empreses fictícies

Efe
1 min

BarcelonaSegons que ha informat avui la Guàrdia Civil, l'operació, anomenada Logan Blanco, ha permès desmantellar la xarxa de blanqueig de capitals i, a més dels cinc detinguts –dos espanyols, dos colombians i un armeni–, han resultat imputades sis persones més.

L'operació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, ha comportat el bloqueig dels comptes bancaris manejats pels presumptes integrants de la banda, així com l'embargament d'una dotzena d'habitatges de luxe valorats en més de 10 milions d'euros.

Les investigacions que han conduït a la xarxa de blanqueig van començar al mes de juny passat, arran de la documentació confiscada a organitzacions delictives que buscaven donar una sortida legal als diners que obtenien mitjançant diferents activitats il·lícites, fonamentalment el tràfic de drogues.

La documentació intervinguda va posar la Guàrdia Civil darrere la pista d'un grup integrat per espanyols, colombians i armenis que treballaven per blanquejar els diners de diferents organitzacions criminals internacionals a través d'un entramat d'empreses, en molts casos fictícies.

La xarxa, establerta a Catalunya, utilitzava testaferros i empreses sense activitat real per fer circular els diners de procedència il·lícita, que finalment acabava ingressat en una altra societat propietat dels detinguts.

Amb aquest capital, els suposats membres de la xarxa de blanqueig compraven després habitatges a la costa catalana i balear.

stats