SOCIETAT
Societat 13/05/2011

Cau una banda que es dedicava a robar a l'interior de cotxes a l'AP-7

Hi ha 22 detinguts que acumulen gairebé 150 delictes. S'han recuperat 18 vehicles de gamma alta que es feien servir per als furts. El grup actuava a l'àrea del Vallès

Redacció
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda que es dedicava a cometre robatoris a l'interior de cotxes que circulaven per l'autopista AP-7, al seu pas per diversos municipis de l'àrea del Vallès. L'operació, batejada com a Nascar, ha permès detenir 22 persones que acumulaven gairebé 150 delictes, entre ells el d'integració en organització criminal, robatori o contra la seguretat del trànsit. Els agents han pogut recuperar 18 vehicles de gamma alta que havien sigut robats amb anterioritat i que es feien servir per cometre els furts. Dos dels detinguts ja han ingressat a la presó mentre que els Mossos encara busquen 25 persones més que tindrien relació amb la xarxa delictiva.

El dispositiu policial ha seguit la pista del centenar de robatoris i furts comesos a la xarxa viària catalana, principalment en el tram de l'AP-7 que transcorre pels municipis de Santa Perpètua de la Mogoda, la Roca, Barberà, Sant Cugat, Cerdanyola, Rubí i Granollers, tots ells a l'àrea del Vallès. Per realitzar els robatoris, els integrants de la banda distreien les víctimes potencials, habitualment estrangers. Fer un cop al cotxe que es vol robar o llançar-li una pedra eren algunes de les tàctiques dels lladres, que de vegades també simulaven que el vehicle assaltat tenia una roda punxada o que li sortia foc per aconseguir que el conductor s'aturés. Un cop aconseguit l'objectiu, els lladres aprofitaven per apropiar-se dels efectes personals de valor de l'interior, com bosses de mà o telèfons mòbils. En ocasions també feien servir la violència.

stats