Societat 01/12/2011

Cau una organització nigeriana que obligava a dones a prostituir-se amb vudú

Els mossos van avançar l'operació en comprovar que una de les noies menors seria obligada a avortar

Laura Díaz Roig
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticular una organització criminal nigeriana que obligava a una cinquanta de dones a prostituir-se, enganyant-les amb un contracte de feina fals i pressionant-les amb vudú o amenaces als seus familiars a Nigèria. L'organització, que també falsificava moneda, va guanyar un milió d'euros en un any.

Es tracta d'un grup anomenat 'Eiye' que va néixer als anys 90 en una universitat nigeriana i que més tard es va convertir en organització criminal. La investigació de la policia catalana va començar el maig d'aquest any, quan es van detectar que el grup distribuïa bitllets de 50 euros falsificats, segons ha explicat avui l'inspector Quim Francès, que ha assegurat que tenien una estructura molt jerarquitzada i utilitzava quatre rutes diferents per portar les noies des de Nigèria.

El grup podria tenir tentacles a l'Estat, tot i que el seu cap ja ha estat detingut a Catalunya i, segons ha volgut destacar Francès, la organització a territori català està completament desmantellada.

La operació, prevista per més endavant, es va avançar quan els mossos van saber que una de les noies menors estava embarassada i volien obligar-la a avortar.

Els mossos van fer 10 registres i han detingut a 17 persones, que ja han ingressat a presó.

Les noies eren captades al seu país amb falses promeses de feina, i quan arribaven aquí els hi informaven de que havien contret un deute d'entre 30.000 i 50.000 euros. A més, les legalitzaven mitjançant matrimonis de conveniència o parelles de fet entre els propis detinguts i les víctimes.

stats