Societat 24/12/2011

Cau una palmera de 10 metres d'alçada a Badalona

L'arbre cau sobre la façana de l'antic Cinema Picarol, a la Plaça de la Vila. No causa ferits, però sí danys materials

Efe
1 min
La palmera que ha caigut a Badalona

BadalonaUna palmera de deu metres d'alçada i 50 anys d'antiguitat ha caigut aquesta matinada a la plaça de la Vila de Badalona (Barcelonès), sense causar danys personals però sí materials en afectar la façana de l'antic Cinema Picarol.

L'Ajuntament de Badalona informa avui en un comunicat que la palmera ha caigut per una deficiència a la seva base, causada per l'edat de l'arbre, i no perquè patís la malaltia de l'escarabat morrut (Rhynchophorus ferrugineus), una espècie d'escarabat que és una greu plaga per a les palmeres ornamentals de Catalunya.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i tres regidors del consistori, acompanyats de diversos tècnics municipals, ha supervisat aquest matí els treballs per analitzar les causes que han provocat la caiguda de l'arbre i la posterior retirada.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sonia Egea, ha assegurat que la palmera havia estat revisada aquest mateix mes de desembre per controlar si tenia la malaltia de l'escarabat morrut i que aquesta possibilitat va ser descartada.

Tècnics municipals de Badalona han analitzat avui mateix l'estat de la façana de l'antic cinema Picarol i els Bombers han procedit a retirar els elements més afectats en aquest succés i que corrien el risc de desprendre's.

stats