Societat 24/12/2011

Cau una banda de segrestos exprés que havia raptat un empresari del Maresme

Van demanar 50.000 euros per alliberar-lo i van aconseguir que la família en pagués 20.000, però continuaven reclamant-los més diners. El grup preparava un altre cop per a les festes de Nadal

Ara
1 min

BarcelonaEl malson abans de Nadal d'un empresari del Maresme ha acabat bé i just a temps d'evitar que una altra víctima passés pel mateix tràngol: un segrest exprés. Segons han comunicat aquest dissabte els Mossos d'Esquadra, la policia ha detingut una banda especialitzada en aquest tipus de segrestos ràpids que ja n'havia fet un amb més o menys èxit –n'havia obtingut 20.000 euros– i que preparava un altre cop per a les festes de Nadal.

Les mateixes fonts expliquen que la víctima, un empresari que es dedica a la compra i venda i al muntatge i desmuntatge de prestatgeries, va ser segrestat i la família no va denunciar-ho per por. Els segrestadors demanaven 50.000 euros per alliberar-lo i els parents de l'empresari en van aconseguir 20.000 en efectiu el mateix dia.

Amb aquesta quantitat, la banda va deixar en llibertat l'empresari, però després va continuar assetjant-lo per reclamar-li més diners. Finalment, la víctima va denunciar el cas als Mossos, que van identificar els sospitosos i, el 21 de desembre, els van detenir. Als escorcolls fets als domicilis dels arrestats, al Masnou i a Mataró, van trobar-hi proves de la seva implicació, com ara dos telèfons mòbils que havien robat a la víctima. També van descobrir-hi plans del grup per segrestar un altre empresari durant les festes de Nadal.

Els detinguts van passar el dijous 22 de desembre a disposició del jutjat instructor número 5 d'Arenys de Mar.

stats