Internet
Societat 24/10/2011

Cau una xarxa que clonava targetes nord-americanes per comprar en comerços espanyols

S'han detingut vuit persones acusades d'ús fraudulent de targetes de crèdit, falsedat documental i pertinença a organització criminal. El frau supera els 75.000 euros

Efe
1 min

MadridLa Policia Nacional, en col·laboració amb els serveis secrets nord-americans, ha desmantellat una organització dedicada a clonar targetes de crèdit de ciutadans nord-americans per comprar "a la carta" en comerços espanyols, en una operació en la qual s'han detingudes vuit persones.

Amb la desarticulació del grup, els investigadors han aclarit un frau de més de 75.000 euros i n'han evitat un altre que hauria superat els 150.000 euros, segons ha informat en un comunicat la Policia de Madrid.

Entre els detinguts hi figuren els màxims responsables de l'organització, una dona amb coneixements avançats en informàtica i un home encarregat de contactar amb les persones que realitzaven les compres.

Als vuit arrestats se'ls imputen 265 delictes d'ús fraudulent de targetes de crèdit, falsedat documental i pertinença a organització criminal, així com 279 delictes d'ús fraudulent de targetes de crèdit en grau de temptativa.

La xarxa comptava amb mitjans informàtics i electrònics d'un alt nivell de sofisticació per a la falsificació de targetes de crèdit i documents d'identitat a Mogán (Toledo ), on residien els caps de l'organització. La Policia també ha practicat tres registres en habitatges de Madrid on residien la resta dels detinguts.

Les investigacions van començar el passat mes de gener, després que les autoritats espanyoles i nord-americanes rebessin nombroses denúncies de ciutadans nord-americans en què asseguraven que s'estaven fent operacions comercials amb les seves targetes de crèdit en territori espanyol. 
 
Alguns dels afectats asseguraven que no havien visitat Espanya, fet que va portar als agents a descobrir que es tractava d'un grup que piratejava a través d'internet les targetes de crèdit dels usuaris.

stats