Societat 24/07/2011

Cecilia Rossetto guiarà un passeig de luxe per la història del tango

Cecilia Rossetto, la gran diva del tango, posarà avui veu a l'espectacle Nit de tango al Festival Grec. Serà un xou amb ball, música i textos que evocarà els lligams del gènere porteny amb Catalunya.

Ricard Martín
2 min
Rossetto, humorística, passional i histriònica, es retroba amb Barcelona i el Paral·lel.

Barcelona.Després de tres anys d'absència dels escenaris catalans, l'argentina Cecilia Rossetto -cantant, actriu, humorista, exballarina- torna avui a Barcelona sense estar-se de res: serà el fil conductor de l'espectacle Nit de tango , que aquesta nit es representarà al Teatre Grec de Montjuïc.

"Més que retornar als escenaris barcelonins, hi he caigut subreptíciament per fer aquest espectacle", riu Rossetto. El xou consistirà en un recorregut per les diferents èpoques i estils del tango, il·lustrat per quatre parelles de ball -entre elles les guanyadores del Campionat Mundial de Tango de Buenos Aires- i un suport musical extraordinari. Al quintet orquestral d'Erica di Salvo cal afegir-hi la veu de Rossetto i el cèlebre duet musical format pel Daniel Binelli, mestres del bandoneó argentí, i el guitarrista César Angeleri. Tot plegat, coordinat per Nélida Rodríguez, una de les estrelles de l'espectacle Tango Argentino , i amb el director teatral Mario Gas, que hi recita textos.

Un concert com una final

La torrencial Rossetto afirma que es limitarà "a ser la veu en algunes cançons". I costa extreure de la diva més informació o valoracions de l'espectacle. Sembla un cas semblant al cèlebre "he vingut a parlar del meu llibre" de Francisco Umbral però al revés. Rossetto -després d'una entrada contundent: "Per cert, tu què en saps de mi, criatura?"- confessa que el retrobament amb el Grec "acollona una miqueta". El que farà serà comprimir el repertori habitual que fa amb Binelli i Angeleri, unes 25 cançons, en onze temes: "He intentat empresonar les cançons que m'emocionen més". Espera sentir-se relaxada, encara que recorrent al tòpic futboler, "fer una sola funció és com una final, és com definir un campionat amb una tanda de penals".

Així doncs, el públic del Grec serà testimoni de la vessant més passional de l'intèrpret argentina, en detriment de l'esmolat humor d'espectacles com Resiste Rossetto : "Vaig deixar l'humor perquè és molt difícil ser humorista i cantar d'una manera dramàtica; la gent no s'ho empassaria. El repertori l'he escollit jo, esclar". Això no treu que intenti prendre el pèl al periodista cada dos per tres.

Fera escènica polifacètica, Rossetto es va iniciar en el tango amb formació acadèmica després d'haver-se llicenciat al Conservatorio Nacional de Arte Dramático de Buenos Aires. I considera que l'academicisme actoral "marca la diferència a l'hora de cantar tango. Quan un actor es fa cantant, posa en la música una cosa molt difícil de definir".

stats