SOCIETAT
Societat 17/04/2011

Centenars de barcelonins es manifesten contra l'energia nuclear

L'acte reivindicatiu, que ha tingut lloc davant de l'Arc de Triomf, ha comptat amb la presència del republicà Joan Ridao i l'ecosocialista Ricard Gomà, entre d'altres

Redacció
1 min
Protesta antinuclear a Barcelona / ACN

BarcelonaDiversos centenars de persones s'han aplegat aquest migdia davant de l'Arc de Triomf, al Passeig de Sant Joan de Barcelona, per expressar el seu rebuig a l'energia nuclear. Els assistents a l'acte han demanat que, després de la catàstrofe de Fukushima, es prepari un calendari per al tancament de les centrals nuclears catalanes. La convocatòria l'havien fet diversos grups ecologistes, entre els quals hi figura Greenpeace, amb motiu del 25è aniversari de l'accident de Txernòbil i després del terratrèmol del Japó. "Els fets ens donen la raó", reivindica la portaveu de Tanquem les nuclears, Anna Rosa Martínez, que recorda que les renovables ja cobreixen un 35% del consum elèctric.

La protesta ha tingut un caràcter entre reivindicatiu i festiu. Els assistents s'han col·locat caretes de cartró amb el sol que simbolitza el moviment antinuclear i el lema "nuclears no, gràcies" i s'han assegut a terra durant un minut. Els manifestants han col·locat, a més, una gran pancarta amb aquest mateix símbol que cobria gairebé completament l'Arc de Triomf. Després, ha arribat l'hora de llegir el manifest contra les centrals nuclears. El text subratlla el perill i la inseguretat que suposen les nuclears i esmenta l'accident de Txernòbil com a exemple.


La protesta ha comptat amb el suport d'ICV-EUiA, que hi ha enviat l'alcaldable ecosocialista per Barcelona, Ricard Gomà, i d'ERC, que ha estat representada pel portaveu dels republicans al Congrés, Joan Ridao. Gomà ha lamentat que el Govern s'estigui comportant "més com un regional que com un de nacional" mentre que Ridao ha reclamat al govern espanyol que fixi un nou horitzó "raonable" per tancar les centrals.

stats