Societat 27/05/2011

Centenars d'indignats arreu de Catalunya donen suport als de Barcelona

Els manifestants ho fan en protesta pel desallotjament d'aquest matí i criden consignes demanant la dimissió del conseller Puig

Redacció
2 min
Els manifestants a la plaça de la Font de Tarragona / @raquelsans

BarcelonaUnes 1.500 persones es manifesten aquest divendres a la tarda pels carrers de Lleida en protesta pel desallotjament d'aquest matí a l'acampada de la plaça Ricard Vinyes de la ciutat. Els manifestants han sortit de la plaça a dos quarts de vuit del vespre i han baixat per la rambla Aragó passant per davant de la delegació del Govern. La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema "El capitalisme s'imposa a cops de porra" pretén acabar a davant de la Paeria. Els protestants han cridat consignes demanant la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Aquesta nit decidiran en una assemblea si mantenen l'acampada.

En la mateixa línia es mobilitzen els tarragonins, que s'han concentrat a la plaça de la Font de la ciutat, on hi ha l'ajuntament. Se'n concentren prop d'un miler que fan el trajecte de d'aquesta plaça fins a la plaça Imperial Tarraco. Molts dels participants s'han pintat les mans de blanc fent explícita la seva voluntat de pau, contra les agressors, i també dues flors, tal i com explica a Twitter la periodista vallenca Raquel Sans, que també ensenya un parell de furgonetes antiavalots dels Mossos que ha vist a la zona del camp de mart.

A Girona, uns 800 indignats s'han concentrat en contra de les càrregues policials que hi ha hagut aquest divendres a Barcelona i a Lleida. Els manifestants s'han aplegat a la plaça Catalunya i seguidament s'han concentrat davant la seu del Govern on s'han cridat consignes com "Felip Puig dimissió" o "Mossos d'Esquadra, feixistes catalans". Al pas de dos xanquers i amb tambors de fons, els 'indignats' s'han desplaçat fins a la plaça Catalunya on han seguit amb la concentració que ha tingut un to reivindicatiu però alhora festiu. En aquest punt, s'ha fet un minut de silenci en rebuig a la violència que s'ha utilitzat en els desallotjaments i s'ha fet una crida als ciutadans a seguir sortint al carrer.

stats