SOCIETAT
Societat 03/06/2012

Centenars de persones es manifesten en suport als dos vaguistes en presó preventiva pels fets del 29-M

Sota el lema 'Ni retallades ni repressió', la protesta ha demanat la llibertat sense càrrecs dels empresonats i detinguts

Acn
2 min

BarcelonaCentenars de persones s'han manifestat aquest diumenge al migdia en suport als dos joves que han ingressat en presó preventiva pels incidents de la vaga general a Barcelona. Sota el lema 'Ni retallades ni repressió', els manifestants han protestat durant més de dues hores pels carrers del barri de Sants de Barcelona demanant la llibertat immediata d'Andreu C. i Rubén M., així com la retirada de tots els càrrecs a les més de 100 persones amb procediments judicials oberts pels fets de la vaga general. La marxa ha partit passades les dotze del migdia de la Plaça Joan Peiró i ha ocupat els quatre carrils de Carretera de Sants. Durant la manifestació, uns activistes han empaperat la seu de CDC.

Els protestants denuncien el "caràcter polític" de les detencions i empresonaments, i remarquen que "la repressió afecta directament els que es mobilitzen", i en aquest sentit posen de manifest la militància política activa que mantenen dels dos joves ara en presó preventiva. Andreu C. és militant de Maulets, del Casal Popular Panxampla i membre del centre social Can Vies, mentre que Rubén M. és també membre del CSA Can Vies.

En aquest sentit, remarquen que "l'Andreu i el Rubén van participar en una mobilització que havíem decidit col·lectivament: empresonant-los a ells se'ns empresona a totes les que participàrem a la vaga" i critica que "criminalitzar els vaguistes, castigar les lluitadores, empresonar-les, suposa no només imposar la dictadura dels Mercats, sinó acostar-se cap a la dictadura política".

En els propers dies i setmanes l'Assemblea del Barri de Sants farà públiques les adhesions que està rebent el manifest per la llibertat dels dos joves. De moment, el manifest de suport als encausats ja ha estat secundat per associacions de veïns, centres socials autogestionats, cooperatives de treball i consum, casals independentistes i ateneus llibertaris, equipaments culturals, entitats educatives, mitjans de comunicació, organitzacions polítiques i assemblees populars.

stats