SOCIETAT
Societat 06/11/2011

Un il·lustrador del 'New York Times' corre, dibuixa i tuiteja alhora a la marató de Nova York

Christoph Niemann ha completat la prova carregat amb els pinzells i un bloc. Ha fet una trentena de dibuixos, que ha fotografiat i tuitejat en temps real

Ara
1 min
NY

BarcelonaL'il·lustrador del diari nord-americà The New York Times Christoph Niemann ha aconseguint aquest diumenge una proesa doble. Acabar la marató de Nova York i dibuixar les seves vinyetes alhora, tot corrent. Ho havia anunciat al seu web i ho ha complert.

"El 6 de novembre intentaré dibuixar en directe la marató. Com acabaré la cursa? Per terra, en una vorera de Park Slope? En un punt d'oxigen a la Cinquena Avinguda? O al Central Park? Abans que es faci fosc?", deia fa uns dies.

A les 22.10, quan els guanyadors de la cursa ja feia hores que havien acabat, Niemann ha arribat finalment a la meta de Central Park. Ha aconseguit així fer les 26 milles de tota marató (42 km). La cosa no ha estat fàcil. Per si no en tingués prou amb carretejar els pinzells, la pintura i el bloc de dibuix i els esforços propis de la cursa, Niemann està tuitejant la gesta. L'il·lustrador ha aconseguit fer-ne una trentena, un per cada milla.

Ha fet tants tuits que ha saturat el seu compte i n'ha hagut d'obrir un altre d'urgència.

Durant el tram final del trajecte, quan les forces ja escassejaven, ha estat reclamant un plàtan via Twitter. Una tuitaire l'ha esperat al carrer a mig recorregut i l'hi ha portat. El seu timeline reflecteix, hora a hora, l'experiència de participar en una cursa tan emblemàtica i dibuixar-la alhora.

stats