Societat 14/09/2012

CiU intentarà incorporar ERC al pacte amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona

Iniciativa denuncia que els socialistes avalen polítiques de dretes

Ara
2 min
Joaquim Forn, aquest divendres. / ACN

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha reiterat aquest divendres "la voluntat de consens màxim" per al Pla d'Acció Municipal (PAM) i ha explicat que la setmana vinent el grup municipal de CiU iniciarà negociacions amb ERC. "Necessitaríem el vot afirmatiu d'Esquerra Republicana", ha afirmat Forn, qui ha manifestat que farà "tots els esforços" per aconseguir el suport dels republicans.

Forn ha explicat que el pacte assolit per a l'abstenció del PSC, que permetrà l'aprovació del PAM independentment del vot d'ERC, ha estat fàcil perquè s'ha proposat un "acord de mínims". Entre les propostes socialistes incloses al PAM, Forn ha confirmat la construcció de sis noves escoles bressol, el foment de les polítiques de formació i eliminar de la llista de prioritats el projecte Blau @Ictínia que afecta la façana marítima de la ciutat. Preguntat sobre un eventual acord per governar amb el PSC a curt termini, Forn ha assegurat que "no hi ha res sobre la taula". "Anem pas a pas. En aquests moments l'única cosa que hi ha tancada és un acord sobre el PAM que és l'abstenció del partit socialista. Després d'aquest pas en poden venir, o no, d'altres", ha subratllat.

El president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha denunciat que el PAM pactat per CiU i el PSC "segueix sent de dretes, amb posicions neoliberals, sense aposta ambiental i amb polítiques autoritàries" i ha afegit que "la novetat avui no és que CiU faci polítiques de dretes, sinó que el PSC les avali i li doni oxigen polític, aplanant el camí a la reorientació en el model de ciutat". L'ecosocialista també considera que el PSC "es reubica políticament i renuncia a estar a l'espai on es forja l'alternativa".

stats