Societat 22/12/2011

CiU i PP tanquen l'acord definitiu per als pressupostos de Barcelona

Les negociacions han acabat incloent la bonificació del 2% de l'IBI pel pagament domiciliat. El plenari d'aquest divendres donarà l'aprovació definitiva als comptes

Efe
2 min

BarcelonaCiU i el PP han arribat a un acord definitiu per als pressupostos del 2012 de l'Ajuntament de Barcelona que, finalment, inclou la bonificació del 2% de l'IBI pel pagament mitjançant domiciliació bancària, segons ha anunciat aquest dijous el líder municipal popular, Alberto Fernández Díaz. "Hem fet un exercici de responsabilitat en qüestions bàsiques per als ciutadans com que hi hagi uns comptes", ha afirmat Fernández Díaz en una roda de premsa de presentació de la proposta de pressupostos pactada amb el govern de l'alcalde Xavier Trias.

Barcelona celebra demà, 23 de desembre, el ple en què es votarà l'acord definitiu sobre pressupostos i ordenances fiscals per a l'any 2012 que el PP ha pactat amb CiU. El líder popular ha destacat que són uns pressupostos amb menys impostos per als ciutadans, per la qual cosa "Barcelona és avui menys taxalona que ahir".

En línies generals, el pacte entre PP i CiU congela els tipus impositius de l'IBI sobre els immobles urbans i inclou una bonificació d'entre el 60% i el 90% d'aquest impost per a famílies nombroses, monoparentals o amb fills amb discapacitat, o en funció del valor cadastral de l'immoble. Congelen la tarifa d'estacionament a l'àrea blava d'aparcament i, en canvi, redueixen en una mitjana del 5% l'impost sobre turismes i motos.

PP i CiU també han introduït a l'acord una exigència a la Generalitat perquè pagui a l'Ajuntament de Barcelona en un termini màxim de 40 dies. Han pactat l'elaboració d'un pla local de seguretat, la convocatòria de 200 noves places d'agents de la Guàrdia Urbana i la petició a la Generalitat de 1.000 nous agents dels Mossos d'Esquadra, amb què s'arribarà a 4.000 policies a la ciutat.

Els pressupostos inclouen mesures d'estalvi, com la reducció en un 30% de les estructures empresarials municipals i la disminució de la despesa en informes, estudis i treballs tècnics fins a situar-se en 3,3 milions (44% menys que el 2011).

stats