19/07/2011

CiU i PSC pugen junts a l'òmnibus

2 min

Govern-CiU i PSC van signar ahir un acord per fer junts el viatge a dalt de les famoses lleis òmnibus. (Òmnibus: Carruatge públic destinat a portar un nombre relativament gran de passatgers. Amb la substitució de la tracció animal per la mecànica, aquest mot ha esdevingut sinònim d'autobús i autocar. // Tren format per vagons de passatgers de totes les classes.)

Quim Nadal (PSC) va dir que l'òmnibus "és un missatge de confiança a la ciutadania" perquè "en temps de crisi i dificultats espera gestos que no sempre han de ser de confrontació radical" i que és una llei "a favor de les persones i de la qualitat dels serveis públics". Oriol Pujol (CiU) va dir que aquesta "és una llei que no va contra ningú", que algunes de les esmenes de la resta de grups "són coincidents fins i tot amb les que vulgui fer CiU" i que "l'escenificació solemne del pacte pretén deixar constància dels acords que possibiliten la certesa i la garantia que les lleis es podran tramitar". Dit això, ara passarem aquestes declaracions per la màquina que tradueix el llenguatge polític al llenguatge real i verídic. I el resultat és un de ben diferent...

Quim Nadal va dir que l'acord els permet treure pit, demostrar que ells són necessaris en els grans pactes de país (i no com altres, oi, PP?), que són un partit central i que, per tant, CiU ha de donar-los aire. A part, el pacte serveix per posicionar-se internament de cara al congrés del PSC. Oriol Pujol va dir que aquest cop s'han fet la foto, i no com amb el pacte de pressupostos signat amb el PP, per poder escenificar que no estan en mans d'Alícia al País del Meufillnopotestudiarenbilingüe, amb qui van pactar, sí, però només la punteta. Ah, i que això és un toc a Esquerra perquè s'hi vagi posant bé si vol sortir a les fotos.

stats