SOCIETAT
Societat 13/04/2012

CiU de Rasquera posa en dubte la dimissió de l'alcalde

El grup municipal de l'oposició acusa Bernat Pellisa de "marejar la perdiu" per desviar l'atenció i al·lega de nou contra la plantació de cànnabis

Acn
2 min

RasqueraL'oposició convergent de l'Ajuntament de Rasquera (Ribera d'Ebre) no s'acaba de creure l'anunci de dimissió fet per l'alcalde, l'exrepublicà Bernat Pellisa, després que el projecte de plantació de cànnabis que ha abanderat per sortir de la crisi econòmica no hagués obtingut un 75% del suport en la consulta popular. El portaveu municipal de CiU, Bernard Farnós, considera que l'alcalde "mareja la perdiu" per evitar debatre la retirada del projecte arran dels resultats de les votacions. D'altra banda, el grup de l'oposició ha presentat aquest divendres noves al·legacions contra la creació de les dues empreses municipals que han de gestionar el pla anticrisi i la plantació. Farnós, que va exigir a Pellisa que plegués després de la consulta del passat dilluns, creu que mentre el debat continuï centrat en la seva dimissió o la seva continuïtat "no es parlarà del rerefons, del que importa, que és deixar la plantació de marihuana".

Després d'al·legar, el passat 30 de març, contra el contracte amb l'entitat d'autoconsum barcelonina ABCDA per la posada en marxa de la plantació, els convergents han presentat també aquest divendres un nou plec d'esmenes a l'acord de ple que va aprovar el pla anticrisi amb la creació de les societats municipals Rasquera Gestió Econòmica (RGE) –que ha de gestionar els diferents projectes i el banc de terres– i Rasquerana de Recerca i Interpretació de la Varietat Vegetal Cànnabis Sativa (RRICA) –destinada a l'estudi i investigació de les aplicacions lúdiques i terapèutiques de la marihuana.

En aquest sentit, les al·legacions consideren que el pla anticrisi és un document "fet a mida per maquillar" el conveni entre el consistori i l'ABCDA "que poc resoldrà la greu situació econòmica i financera" del consistori. Per tot plegat, els convergents reclamen també la supressió del "programa de recerca i interpretació del cànnabis".

En clau econòmica, Farnós també ha mostrat la seva contrarietat davant la creació de dues noves empreses públiques municipals perquè suposaran "més estructura administrativa i més despesa". "Rasquera té una situació econòmica i administrativa molt greu. No ho entenem", ha afirmat.

Els arguments de CiU es refereixen també a defectes de forma en el tràmit administratiu. "Hem detectat faltes i irregularitats administratives", explica Farnós. L'oposició denuncia la manca de la documentació justificativa o d'un pla d'actuació sobre la constitució d'aquestes empreses –incloent-hi les previsions econòmiques i financeres– o la previsió que RGE pugui gestionar recursos més quantiosos que el mateix pressupost municipal. És per això que reclamen que es deixi sense efecte l'acord que les va impulsar.

L'oposició assegura, a més, que el consistori va cedir terrenys a l'associació cannàbica "sense ser-ne arrendatari ni propietari". "En el rerefons hi ha una activitat econòmica no reglada i il·lícita", ha conclòs Farnós.

stats