Societat 28/05/2012

Ciclistes i vianants: un matrimoni difícil

Barcelona vol prohibir la circulació de bicis per les voreres per evitar conflictes amb els qui passegen

Maria Ortega
1 min
DEBAT OBERT  L'ús de la bicicleta ha crescut molt a Barcelona. I amb l'extensió, han arribat els conflictes amb els vianants.

BarcelonaBarcelona s'ha reivindicat, en els últims anys, com una ciutat de bicis. Cada dia s'hi fan, de mitjana, 118.000 desplaçaments en bicileta, quan fa sis anys no se’n feien més de 47.000. La irrupció del Bicing, el servei públic de lloguer de bicicletes, va servir de revulsiu i, quasi de sobte, la ciutat va veure com les bicis es feien al carrer. Els ciclistes reivindicaven el seu lloc a l'espai públic i van créixer les tensions amb els vianants en espais de convivència, com ara les voreres o els carrers de trànsit restringit. L'Ajuntament tira ara pel dret i els prohibirà pujar a les voreres en una nova ordenança que preveu tenir llesta abans que acabi l'any.

Els ciclistes en critiquen la precipitació, perquè asseguren que la ciutat encara no està preparada perquè les bicicletes puguin deixar de fer ús de les voreres. Alerten, també, del prejudici per als usuaris novells de la bicicleta, que deixaran de tenir la seguretat de la vorera.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium

stats