SOCIETAT
Societat 31/03/2012

Cinc ferits greus en la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa

Ja han sortit els 500.000 vehicles previstos de l'àrea metropolitana de Barcelona

Acn
2 min

BarcelonaLa primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa s'ha tancat sense cap accident de trànsit mortal, tot i que cinc persones han quedat ferides de gravetat entre divendres a la tarda i dissabte al matí en quatre accidents a la C-31 a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), la C-58 a Vacarisses (Vallès Occidental), la C-1413 a Rubí (Vallès Occidental) i la N-260 a Cabanelles (Alt Empordà), segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Des del SCT es demana que aquesta Setmana Santa no s'abaixi la guàrdia en la conducció i s'apel·la a la responsabilitat i a la prudència dels conductors. A les tres de la tarda d'aquest dissabte ja havien sortit els 500.000 vehicles previstos de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Pel que fa a la mobilitat, aquesta primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa s'ha desenvolupat en general amb fluïdesa i sense problemes importants a la xarxa viària catalana.

El divendres a la tarda les retencions més destacades es van registrar a l'A-2, al Bruc, amb 5 quilòmetres de cua per l'incendi d'un camió a tocar de la gasolinera del Coll del Bruc, a l'A-2, a Martorell, amb 2 quilòmetres de congestió per un accident, i a la N-340, al Vendrell en sentit Tarragona. Paral·lelament, les rondes de Barcelona també van registrar congestió en diversos trams per diferents incidències, entre les quals una manifestació a la ronda de Dalt a la Vall d'Hebron que va tallar la via en sentit Besòs.

Aquest dissabte la circulació ha estat en general fluida a les carreteres i autopistes de Catalunya, tot i que al migdia s'han format 6 quilòmetres de cua a la N-340 a l'Arboç i 3 quilòmetres més a l'altura del Vendrell. Igualment, diversos accidents han generat problemes: un sinistre sense ferits ha provocat restriccions de carrils a l'AP-7, a Castellví de la Marca, i ha provocat 7 quilòmetres de retencions; un turisme amb caravana que s'ha accidentat a la C-16, a Berga, ha tallat un carril en sentit sud, a la N-260, a Cabanelles, un turisme ha sortit de la via i ha obligat a fer pas alternatiu a la via, i a la BV-2152, a Torrelavit, un incendi de matolls als marges ha obligat a tallar durant dues hores la carretera.

stats