Publicitat
Publicitat

SUCCESSOS

Cinc professors i quatre monitors eren a la piscina de Ripoll quan es va ofegar la nena de 4 anys

L'autòpsia, feta aquest dissabte, certifica que la menor es va ofegar, ja que els metges han trobat una gran quantitat d'aigua als pulmons

Aquest dissabte al matí s'ha fet a l'Institut de Medicina Legal de Girona l'autòpsia de la  nena de 4 anys que va morir ofegada en una piscina a Ripoll aquest divendres al migdia. L'informe confirma que la nena es va ofegar, ja que els metges han trobat una important quantitat d' aigua als pulmons de la petita.

Els Mossos d'Esquadra han pres declaració als cinc professors i quatre monitors que eren a la piscina on va passar la tragèdia. Un cop acabat l'interrogatori, els agents han decidit, de moment, no acusar-los per la mort de la menor. Els Mossos mantenen oberta la investigació per tal d'esclarir les causes que expliquin perquè la nena va morir sense que se n'assabentés ningú.

Activitat habitual

El tràgic accident va passar aquest divendres quan els monitors i professors van adonar-se que la nena no estava amb la resta del grup al vestuari un cop acabada l'activitat que estaven fent. Va ser aleshores quan van decidir tornar a la piscina i van veure que la menor surava a l'aigua de bocaterrosa. Ni els docents ni la resta d'usuaris van assabentar-se del fet i, malgrat que els serveis d'emergència van intentar reanimar-la, no es va poder fer res per salvar la vida de la petita. Fins a la zona s'hi va desplaçar un helicòpter medicalitzat acompanyat d'un equip del SEM, que només va poder confirmar la mort de la nena, malgrat que van intentar reanimar-la durant uns minuts.

L' activitat que es duia a terme en el moment dels fets era habitual. De fet, la vintena de nens de P4 de l'escola Pirineus l'havien dut a terme en diverses ocasions. Després del tràgic fet, un grup de psicòlegs es va desplaçar a Ripoll per atendre la família de la nena, els companys i els professors i monitors, que van quedar tots molt colpits.

L'Ajuntament de Campdevànol va decretar tres dies de dol oficial i les banderes, tant del consistori del poble on residia la criatura com de Ripoll, van onejar a mig pal. També es van suspendre els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, que s'havien de dur a terme aquest dissabte a la capital del Ripollès.

Més continguts de