LA GESTIÓ DE LA CONVIVÈNCIA
Societat 19/01/2011

Cleries anuncia actuacions a Salt per combatre el risc d'exclusió social

Salt serà una de les zones d'actuació preferent. Aquest projecte és una de les prioritats del departament de Benestar Social i Família, en fase d'elaboració

Joan Serra
2 min

SaltEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha anunciat aquest dimecres que el Govern impulsarà actuacions a Salt per combatre el risc d'exclusió social. En una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio, Cleries ha valorat la necessitat d'un pla específic per al municipi del Gironès. Fonts de la conselleria han confirmat que Salt serà una de les poblacions incloses en la llista de zones d'actuació preferent, un dels projectes prioritaris de la conselleria. La concreció de les actuacions que el Govern i l'Ajuntament pactaran es definirà en les properes setmanes, un cop hagi passat la tensió.

Cleries ha afirmat que parlarà amb l'alcaldessa, Iolanda Pineda, per establir un pla per resoldre les tensions que viu Salt, que inclogui accions en l'àmbit social i urbanístic: "Caldrà un pla d'actuació urgent. Aquests dies he anat parlant amb l'alcaldessa. Quan hagin passat aquests dies de tensió ens reunirem i estudiarem unes actuacions concretes a la mida de Salt, perquè també hem de fugir de dir que a tot arreu actuem igual. Cada realitat és diferent i aquí cal actuar amb un vestit a mida per a la situació que viu Salt". El conseller ha assegurat que la llei s'aplicarà amb fermesa contra els ciutadans d'origen estranger que hagin comès accions delictives i estiguin en situació irregular: "Si hi ha una persona que és reincident en aquest camp i és d'un altre país, hi ha una llei que diu que aquesta persona s'ha de retornar al seu país. Hem d'actuar amb contundència".

L'alcaldessa de Salt ha lamentat, també als micròfons de Catalunya Ràdio, que la justícia no actuï amb prou eficàcia. En una taula rodona amb representants de tots els grups municipals, Pineda ha reclamat que es castigui els delinqüents reincidents.

stats