SEGURETAT ALIMENTÀRIA
Societat 09/03/2012

Coca-cola i Pepsi canviaran la recepta

La nova fórmula redueix la quantitat d'un component químic que les autoritats de Califòrnia consideren cancerigen. Amb això s'evitarà posar un advertiment a l'etiquetatge

Agències
1 min
La marca Coca-Cola és la més ben valorada del món

CalifòrniaCola-Cola i Pepsi canviaran de composició per evitar la inclusió d'una advertència sobre el risc per components cancerígens a les ampolles, tal com estableix la legislació de Califòrnia. La nova recepta tindrà menys quantitat de 4-metilimidazol, un producte químic que les autoritats d'aquest estat han inclòs en el llistat de cancerígens, informa la BBC.

Les llaunes i ampolles que es distribueixen a Califòrnia ja s'han elaborat amb la nova fórmula. "Creiem que no hi ha cap risc per a la salut pública que justifiqui aquest canvi, i hem demanat als nostres fabricants de concentrat que facin aquest pas per assegurar-nos que els nostres productes no estaran subjectes al requeriment d'una advertència que no té fonaments científics", ha dit la portaveu de Coca-cola, Diana Garza-Ciarlante a l'agència AP.

L'Associació de Refrescos Americana reconeix que aquest component s'ha associat a càncers en ratolins i rates, segons un estudi, però assegura que no hi ha cap evidència que suposi un risc per a la salut humana. L'Administració Nord-Americana d'Aliments i Medecines argumenta que una persona hauria de beure un miler de llaunes d'aquests refrescos per assolir la dosi que s'ha aplicat als animals en les proves de laboratori.

stats