Societat 26/05/2012

La Colla Vella dels Xiquets de Valls completa la primera catedral

La diada del Pallol de Reus manté el ritme d'èxits de l'any

Efren Garcia
2 min

ReusÉs habitual que la primavera castellera sumi estrenes diada rere diada, però si segueix així enguany les colles tocaran sostre abans del que ho han fet mai. Aquest dissabte a la tarda, a Reus, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha completat el primer cinc de vuit de la temporada. Tres de les quatre colles que hi han pres part han superat els registres aconseguits en el que va d'any.

El primer cinc de vuit l'alça la Vella

Si bé els Castellers de Vilafranca han estrenat enguany la major part de les grans construccions –dos de vuit folrat, quatre de vuit amb agulla, set de vuit, tres de nou, pilars de sis i de set–, la Colla Vella dels Xiquets de Valls s'ha reivindicat com una gran competidora descarregant a la diada del Pallol el primer cinc de vuit alçat fins al moment. Tot i cert tremolí, la catedral vallenca ha estat el castell més segur dels que han executat a Reus.

Arrenca la maquinària avellana

Els Xiquets de Reus han aprofitat la diada local. Han tornat a demostrar el gran domini adquirit en els darrers anys sobre el dos de set i han apostat de valent pel tres de vuit. Tot i desmuntar-lo en un primer intent, els de la camisa avellana han lluitat fins al final per segellar el tres més matiner de la seva història.

Sant Cugat en plena ebullició

Amb més camises que mai i engrescats com adolescents, els Castellers de Sant Cugat s'estan convertint en una de les colles a seguir de prop. Tot i les dificultats, els Gausacs s'han tornat a erigir amos i senyors del dos de set, han tret de casa el quatre de vuit –tot just el segon de l'any– i han fet l'aleta amb un tres per sota que podrien haver estrenat a Stavanger, Noruega, si no hagués estat per la pluja. Avui han segellat la millor diada de la seva història i tot just encarem el mes de juny.

La Jove segueix sumant de vuit en vuit

L'única formació que no ha superat els seus registres ha estat la de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Malgrat alguna baixa significativa, els tarragonins han mostrat el seu domini amb els castells bàsics de vuit i han donat rodatge a una canalla molt menuda gràcies al quatre de set amb agulla amb què han tancat l'actuació.

stats