NOU COPAGAMENT
Societat 01/07/2012

Col·legi de Farmacèutics: "Aquesta ha estat la setmana més caòtica dels últims anys"

Entre l'aplicació de l'euro per recepta i el nou copagament, les farmàcies catalanes viuen la seva setmana "més complicada". La situació avui és, però, de "normalitat"

L. Bonilla
1 min

BarcelonaLes 300 farmàcies catalanes que avui estan obertes estan aplicant el nou copagament dels medicaments en funció de la renda "amb normalitat", segons ha explciat el president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases.

"No hem rebut moltes trucades, amb l'euro per recepta hi va haver més dubtes", ha dit De Dalmases. I és que tot i que el nou copagament s'aplica des d'avui, el pagament s'ajorna fins el mes que ve o posteriors. "Encara no sabem com es cobraran aquests diners", ha dit De Dalmases. "El canvi informàtic real serà l'1 d'octubre quan el sistema compabilitzarà el copagament que ha de fer el ciutadà", ha afegit el president del col·legi.

Avui els sistemes informàtics estan funcionant amb normalitat però les farmàcies han viscut "la setmana més complicada" dels últims anys, ha dit De Dalmases, amb l'aplicació de l'euro per recepta i el nou copagament en funció de la renda.

stats