Societat 24/04/2011

Comença l'operació tornada amb nou morts a les carreteres des de l'inici de Setmana Santa

Les dues últimes víctimes mortals són una nena de 2 anys i una noia de 18

Acn
3 min
El peatge de Martorell pot ser un lloc on s'acumulin retencions / MANOLO GARCIA

BarcelonaAquest migdia ha començat l'operació tornada de les vacances de Setmana Santa. Fins a Dilluns de Pasqua a la mitjanit està previst que 621.000 vehicles retornin a l'àrea metropolitana. Serà la culminació del dispositiu del Servei Català de Trànsit (SCT) d'aquest any, marcat per la previsió que aquest 2011 el nombre de desplaçaments seria superior al d'altres anys perquè la Setmana Santa s'ha celebrat ja entrada la primavera. De moment cal lamentar nou víctimes mortals. Les dues últimes són una nena de 2anys que va morir a Sant Quirze del Vallès i una jove de 18 anys que ha perdut la vida a Manlleu.

El passat divendres 15 d'abril a les tres de la tarda va començar l'operació sortida de les vacances de Setmana Santa, un dels períodes que causen més problemes de circulació viària a les carreteres catalanes. Aquest any, el SCT va estimar que es mobilitzarien 926.000 vehicles, en el marc d'un dispositiu marcat per la previsió que el fet que la festivitat ha caigut a finals d'abril.

Fins el migdia d'aquest diumenge cal lamentar nou víctimes mortals a les carreteres del país. La primera va ser una dona de 27 anys que va morir diumenge de la setmana passada en xocar frontalment amb el cotxe contra un camió al pas de la carretera N-340 per Tarragona.

La segona víctima va ser un motorista que, dimarts passat, va morir en sortir de la via a Toses (Ripollès), a la carretera N-260. Dos dies després va haver-hi un accident a Garcia (Ribera d'Ebre) en què van xocar un cotxe i un camió de gran tonatge que transportava pinso animal. Tres dels ocupants del cotxe van perdre la vida arran d'aquest sinistre, que va produir-se a la carretera C-12.

El mateix dijous un ciclista d'edat avançada va morir atropellat a la Garrotxa, al pas de la carretera C-152 pel terme municipal de les Preses. La mateixa jornada va morir un motorista de 40 anys en xocar amb un cotxe a Masquefa (Anoia), a la carretera B-224.

El dia de Sant Jordi va morir una nena de dos anys en un accident en una carretera comarcal, al terme municipal de Sant Quirze del Vallès. Una furgoneta amb sis membres de la mateixa família va sortir de la via per causes encara desconegudes. Per últim, a matinada d'aquest diumenge ha mort una noia de 18 anys en sortir de la carretera BV-4608.

En el total de tots els accidents amb víctimes mortals, cal lamentar també sis ferits de caràcter greu.

Balanç del 2010: 11 morts i 6 greus

El balanç de la Setmana Santa de l'any passat, que es va celebrar entre el 26 de març i el 6 d'abril, va ser d'onze morts i sis ferits greus. El 2009 va ser de vuit morts i sis greus i el 2008, de 14 víctimes mortals i 8 ferits de gravetat.

Previsió de vies més conflictives

Segons el SCT, un dels trams més conflictius d'aquest diumenge i dilluns és el de l'AP-7 al pas pel Vendrell, Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d'Anoia, Martorell i Castellbisbal. També el tram de la mateixa via entre Sant Celoni i la Roca i la C-13 entre Platja d'Aro i Calonge.

També es preveu complicat el trànsit per la C-32 entre Arenys de Mar, Montgat i Castelldefels i Sant Boi de Llobregat. Hi poden haver problemes també a la N-340 entre Tarragona, Torredembarra, Creixell i Bellvei.

2.000 agents dels Mossos mobilitzats

Durant l'operatiu de Setmana Santa s'han mobilitzat un total de 2.000 agents del Mossos. Cada dia hi ha hagut 400 efectius que s'han encarregat de la vigilància i la regulació del trànsit. En total s'hauran fet més de 1.600 controls: d'alcoholèmia i drogues, de l'ús de cas i cinturó, de transports i de control de la velocitat.

stats