Societat 07/10/2012

Els Castellers de Vilafranca reediten el triomf tarragoní

Han descarregat per primer cop a la seva història el quatre de nou sense folre a la quarta ronda

Efren Garcia
2 min
Els verds, celebrant la victòria en el Concurs de Castells de Tarragona. ACN

TarragonaDesprés d’un dels concursos més disputats dels darrers anys els Castellers de Vilafranca s’han erigit clars triomfadors del Concurs de Castells de Tarragona descarregant per primer cop a la seva història el quatre de nou sense folre a la quarta ronda. Els verds ja havien coronat tant el tres com el quatre de nou amb folre i agulla. Aquest últim no ha comptat entre les seves millors estructures ja que després de descarregar el dos de vuit sense folre, els vilafranquins han buscat superar-se a si mateixos atacant el castell total, el quatre de nou sense folre. Les dues colles vallenques han compartit la segona plaça en un empat tècnic històric i han deixat fora del podi la Colla Jove Xiquets de Tarragona que no ha aconseguir dominar el cinc de nou folrat.

Dos gammes extra sense folre

Els Castellers de Vilafranca passaran a la història per ser la primera colla a descarregar dos castells de gamma extra sense folre en una mateixa diada. Els verds són els únics que han aconseguit descarregar el dos de vuit sense folre i avui han sumat el quatre al seu historial. Els Castellers de Vilafranca han descarregat el quatre amb aparent facilitat regalant una estampa que costarà molt de repetir.

Segons exequo

Les dues colles vallenques han compartit la segona plaça del concurs descarregant ambos cincs de nou folrats i nous de vuit. Si bé la Colla Vella ha provat millorar la seva actuació atacant el quatre de nou amb folre i agulla, aquest ha quedat lluny de coronar-se. A la cinquena ronda totes dues colles han descartat provar un nou castell, un fet lloable que demostra que el món casteller viu un important canvi de rumb.

La Jove repeteix el nou de vuit

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha pressionat fins al final per copar una de les tres posicions d’honor però tot i quedar-se a les portes del podi han pogut celebrar una de les millors diades de la seva història. Els tarragonins han tornat a descarregar el nou de vuit que, sumat als dos castells bàsics de nou, els ha permés situar-se en una meritoria quarta posició. Han provat el cinc de nou folrat però s’han quedat a només un segon de coronar-lo.

Torna la torre dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró han plantejat una lluita per superar-se a si mateixos. Han descarregat els dos castells bàsics de nou a les dues primeres rondes i s’han decidit a atacar el dos de nou emmanillat, un castell que la Tarraco Arena Plaça ja havia vist intentar per la colla maresmenca. Els mataronins han mostrat una imatge molt madura i han coronat de nou un castell de gamma extra.

Èxit dels castells

Les dotze colles de l’edició de diumenge han demostrat que els castellers poden lluitar per superar-se a si mateixos sense perdre el seny. Només els Castellers de la Vila de Gràcia han quedat per sota de les primeres colles de l’edició de dissabte però marxen a casa amb la satisfacció d’haver intentat per primer cop en la seva història el tres de nou folrat. Els Xiquets de Reus han recuperat el dos de vuit després de catorze anys sense descarregar-lo i els Castellers de Sants han coronat la seva primera construcció de nou de la temporada.

stats