SOCIETAT
Societat 09/11/2011

Condemnen l'Hospital de Granollers a pagar prop d'un milió d'euros pels danys a un bebè durant el part

El menor pateix paràlisi cerebral

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaUna jutge de Barcelona ha condemnat l'Hospital de Granollers, del Servei Català de la Salut, a pagar 948.993 euros als pares d'un nen que pateix paràlisi cerebral com a conseqüència de l'assistència rebuda durant el part.

El 6 de gener de 2008, Susana L. F., embarassada de 41 setmanes, va anar al Servei d'Urgències de l'Hospital, on va ser diagnosticada per una resident de primer any d'un còlic nefrític i se la va medicar.

Com que el dolor no millorava, va tornar a urgències on, ja el dia següent, se li va fer una exploració ginecològica i es va veure que el fetus no responia, motiu pel qual se li va practicar una cesària. El bebè va néixer viu, però sense respirar i sense freqüència cardíaca i va ser ingressat a l'UCI neonatal i després traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El 8 de febrer va rebre l'alta amb importants lesions neurològiques, que el menor encara pateix.

La mare del nen considera que no va rebre l'assistència adequada, i més tenint en compte que presentava un part qualificat de risc molt alt per una cesària anterior i no va ser visitada des del principi per un ginecòleg.

La jutge considera que, tenint en compte les proves i els informes dels pèrits, existeixen elements suficients per concloure que hi ha relació entre els danys que pateix el menor i l'assistència mèdica deficient que va rebre a l'Hospital.

La sentència es pot recórrer davant l'Audiència. La companyia asseguradora Zurich es farà càrrec de la indemnització.

stats