TRIBUNALS
Societat 26/03/2012

Condemnen a 18 anys l'home que va matar la companya i va ficar el cos en una maleta

Els fets van passar el setembre del 2009 a Sant Pere de Ribes. El condemnat també haurà d'indemnitzar amb 230.000 euros els pares de la víctima i el fill que tenien en comú

Acn
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a 18 anys de presó l'assassí de la dona que va ser trobada dins d'una maleta el setembre del 2009 al número 186 de la Gran Via de Barcelona. Els fets van passar el setembre del 2009 a Sant Pere de Ribes, quan la dona va morir a mans de la seva parella, Lorenzo Catari, que ha sigut condemnat per un delicte d'assassinat amb traïdoria i per maltractament a la parella. El jutge veu provat que la va matar, va introduir el cadàver dins d'una maleta i es va desplaçar en bus fins a Barcelona, on la va deixar abandonada. El condemnat també haurà d'indemnitzar amb 230.000 euros els pares de la víctima i el fill que tenien en comú.

El jutge, basant-se en el veredicte del tribunal popular, considera com a fet provat que Lorenzo Catari, natural de Bolívia, va mantenir durant anys un patró de conducta "d'agressivitat i dominació" sobre la seva parella sentimental, Nilda Cahuasiri, mitjançant "l'ús reiterat de violència, tant física com psíquica", i va arribar a colpejar-la i "en més d'una ocasió amenaçar-la de mort". De fet, es constata que la víctima va presentar una denúncia per violència masclista el novembre del 2007 contra l'acusat, tot i que posteriorment va desistir de les accions legals.

En la sentència, el jutge relata com en les hores prèvies a l'assassinat, el condemnat va ingerir alcohol, però afegeix que no s'ha pogut acreditar que això afectés les seves facultats mentals. Així, en la sentència es conclou que, la nit del 21 de setembre del 2009, l'acusat va colpejar violentament la seva dona i li va provocar la mort utilitzant "un cordó dur, llis i flexible" amb el qual li va rodejar el coll i la va escanyar durant diversos minuts, "entre 5 i 10", fins a causar-li la mort.

Posteriorment, l'acusat va introduir un paper a la boca de la víctima, li va col·locar dues bosses de plàstic al cap i li va flexionar el cos, lligant les cames amb dos trossos de llençol, per introduir-lo dins d'una maleta de viatge. L'acusat es va desplaçar en autobús fins a Barcelona, on va abandonar la maleta a l'exterior de la porteria de l'immoble situat al número 186 de la Gran Via de les Corts Catalanes.

La sentència condemna Lorenzo Catari a una pena de 18 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i un altre de maltractament habitual a la parella. El jutge també ha establert una indemnització de 65.000 euros per a cadascun dels pares de la víctima i una altra de 100.000 euros per al fill que tenia en comú amb la parella.

stats