societat
Societat 16/06/2011

Condemnen tres persones a la Xina per robar dissenys de l'iPad 2 d'Apple

Els acusats van robar el disseny de les fundes originals del dispositiu abans que la companyia de Cupertino el comencés a comercialitzar. Els imputats hauran d'afrontar diferents penes de presó i multes econòmiques

Agències
1 min

BarcelonaTres persones han sigut condemnades a la Xina a diferents penes de presó i multes econòmiques variables per haver robat dissenys de l'iPad2 i haver-los comercialitzat abans que Apple llancés el dispositiu al mercat nacional, segons ha informat el diari local Guangzhou Daily.

Entre els condemnats hi ha Lin Kecheng, un treballador de Foxconn, la companyia taiwanesa de components electrònics que produeix l'iPad i l'iPhone per a Apple a la Xina. Kecheng ha sigut condemnat a una pena de 14 mesos de presó i 15.400 dòlars (uns 10.800 euros) de multa. Els altres dos imputats són una exempleada de l'empresa, Hou Pengna, i un agent legal de la companyia rival Maita Electronics, Xiao Chengsong. Pegna ha sigut condemnada a dos anys de presó i una multa de 4.600 dòlars (uns 3.200 euros) i Chengsong, a 18 mesos de presó i una pena econòmica de 23.000 dòlars (uns 16.200 euros).

En una estratègia tramada entre els tres imputats, els acusats van accedir a les dades sobre el disseny de l'iPad 2 i Maita Electronics va començar a produir fundes per al dispositiu d'Apple abans que la companyia l'introduís al mercat.

Segons una empresa de taxació, les dades robades podrien tenir un valor de 2 milions de iuans (uns 218.300 euros).

L'iPad 2 va arribar oficialment al mercat xinès al mes de maig, enmig d'una gran expectació. L'any passat ja van aparèixer versions pirata de l'iPad amb el nom d'iPed, venudes al mercat xinès a preus molt més competitius que l'original. El producte va ser àmpliament criticat pels internautes xinesos, a causa de la seva mala qualitat i la menor oferta de serveis que presentava.

stats