SOCIETAT
Societat 26/04/2011

Confiscats més de 1.600 quilos d'haixix ocults en el doble fons d'un remolc

Compradors francesos i italians es desplaçaven fins a Barcelona per adquirir grans partides de droga, que s'havia adquirit prèviament al Marroc. Hi ha deu detinguts

Acn
1 min
La droga anava oculta en el doble fons d'un camió / ACN

BarcelonaLa policia espanyola ha confiscat més de 1.600 quilos d'haixix ocults en un sofisticat doble fons d'un remolc tipus góndola. El grup desarticulat feia circular camions fins a Casablanca, al Marroc, on camuflaven la mercaderia per introduir-la a l'Estat. Els responsables de la xarxa de narcotraficants comptaven amb compradors francesos i italians que es desplaçaven fins a Barcelona per adquirir grans partides d'estupefaent. En total han estat detingudes deu persones, en una operació conjunta de la policia amb l'Agència Tributària.

La investigació va començar fa més d'un any, després de detectar les activitats d'un grup organitzat especialitzat a introduir grans quantitats d'haixix a l'Estat, ocult en vehicles dotats de doble fons. Els agents van descobrir que dos dels principals investigats mantenien contactes amb altres grups d'origen marroquí que els proporcionaven la infraestructura necessària per al transport de l'estupefaent ocult en camions de gran tonatge. Les indagacions feien sospitar que el grup estava ultimant un important transport d'haixix i pretenia fer servir un vehicle proveït de doble fons. 



Després d'un primer enviament al Marroc d'un camió a manera de prova, l'organització va preparar un segon transport que sí que ocultava una gran quantitat d'haixix. Els especialistes del Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques de la policia van localitzar un doble fons en l'estructura del remolc que ocultava més de 1.600 quilos d'haixix. El conductor del camió va ser detingut, junt amb tres persones més relacionades amb l'enviament, que van ser localitzades a les rodalies. Posteriorment es van detenir sis persones més, cinc d'elles a Barcelona. En l'operació s'han intervingut, a més del camió i el remolc que ocultava la droga, quatre vehicles, un d'ells robat.

stats