CIUTATS
Societat 23/12/2010

El Consell de la Joventut de Barcelona retorna la felicitació de Nadal de l’alcalde

El Consell de la Joventut de Barcelona ha retornat a l'alcalde Hereu la seva caixa de felicitació del Nadal perquè considera que es tracta d'un regal "excessivament elitista en temps de crisi"

Redacció
1 min
La caixa d'olors que ha regalat l'Ajuntament

BarcelonaAquest matí, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha retornat en una Oficina d’Atenció al Ciutadà de la ciutat una caixa editada amb un format d’alta qualitat que ha rebut de part de l’alcalde de la ciutat com a felicitació de Nadal. Des del Consell s’ha decidit retornar el regal com a mesura de protesta per la "poca sensibilitat social que demostra el consistori fent una felicitació de les festes que des del CJB es considera excessivament ostentosa". La plataforma juvenil argumenta que és una despesa que no està plenament justificada, especialment en temps de crisi com els actuals, en què hi ha molts menys recursos i moltes més necessitats socials per cobrir.

El passat dimarts 21 de desembre, el secretariat del Consell va rebre una caixa que conté el llibre Barcelona olors i fins a 8 essències que recullen olors assignades a llocs i productes emblemàtics de la ciutat com els Jardins de Montjuïc, la Boqueria, la Casa Batlló, les Rambles o el pa amb tomàquet. Tot plegat, editat amb un format d’alta qualitat. Per aquest motiu, des del Consell es qüestiona la necessitat d’aquesta despesa i es considera que és paradoxal que en una situació de forta recessió econòmica es gastin diners públics amb un regal "excessivament car i que no aporta res a les associacions que l’han rebut".

Des del Consell, juntament amb el llibre, s’ha fet arribar a l’alcalde una carta demanant a Hereu que no malgasti els fons públics en publicacions "excessivament elitistes que no aporten res de pràctic o útil, com és el cas d’aquesta caixa".

stats