Societat 20/05/2011

Constitucional i Suprem debaten si refermen o s'oposen a la decisió de la junta electoral

El Suprem s'ha reunit a les cinc de la tarda i el Constitucional a dos quarts de vuit, per prendre una decisió abans de la mitjanit, quan comença la jornada de reflexió

Miquel Codolar
1 min

MadridLa sala del contenciós-administratiu del Tribunal Suprem (TS) s'ha reunit a partir de les cinc de la tarda per estudiar el recurs presentat per Esquerra Unida (IU) en contra de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir les concentracions de la jornada de reflexió i el dia de les eleccions. La fiscalia del Suprem ja s'ha oposat a la suspensió perquè considera que IU no està legitimada per recórrer. Els magistrats han de prendre la decisió abans de la jornada de reflexió, que comença a mitjanit.

Per altra banda, des de dos quarts de vuit, la sala segona del Tribunal Constitucional (TC) també està reunida per analitzar el recurs interposat per un lletrat murcià, José Ríos, que demana la suspensió de l'acord de la junta electoral de l'Estat amb caràcter d'urgència, ja que en cas contrari considera que "perdria la seva raó de ser".

La decisió que poden emetre els magistrats no crea cap inquietud a les acampades. Pretenen actuar de la mateixa manera tant si es permeten les concentracions com si no. Seguiran amb les protestes evitant cridar consignes que es puguin interpretar que condicionen el vot. I si la policia els vol fer fora, oposaran "resistència pacífica" i si han d'acabar marxant, tornaran l'endemà.

stats