EXPOSICIONS
Societat 16/12/2010

Claudio Magris es muda al CCCB

Claudio Magris serà el protagonista d'un dels plats forts de la temporada del CCCB. La memòria i la lluita contra l'oblit seran la clau de les exposicions de Gervasio Sánchez, Josep Brangulí i Francesc Torres.

Antoni Ribas Tur
2 min

BARCELONA.Noves exposicions i nous espais. I un visitant de luxe. Claudio Magris serà el protagonista de la perla de les exposicions del 2011 al Centre de Cultura Contemporània. I una setmana després que s'inauguri, el 16 de març, el Teatre CCCB obrirà finalment les portes. Tindrà un pressupost de prop de 8 milions i capacitat per a 500 persones. I la seu històrica de la institució també canviarà. Com que les escales mecàniques han envellit i s'espatllen sovint, seran substituïdes per ascensors.

Trieste Magris & Co.s'acostarà a l'autor d'El Danubi i a la seva relació amb la ciutat mitjançant instal·lacions audiovisuals, objectes, pintures, entrevistes i lectures de passatges literaris, entre d'altres. Ciutat "plurilingüe i multiètnica", Trieste és el far des que Magris, premi Príncep d'Astúries de les lletres el 2004, ha donat a conèixer la cultura de l'Europa Central.

No tot serà Magris i hi haurà molta història. De la Setmana Tràgica a la postguerra, el fotògraf Josep Brangulí va copsar els canvis que tant la ciutat com la societat barcelonines van experimentar entre 1909 i 1945.

La Barcelona de Brangulí oferirà al maig 300 fotografies agrupades segons l'estructura temàtica de l'arxiu del fotògraf.

La memòria perduda. 11S Artefactes a l'Hangar 17 és el títol de la instal·lació fotogràfica amb imatges de l'espai on s'emmagatzemen les restes de la Zona Zero de Nova York que Francesc Torres presentarà al setembre. Segons el mateix artista, "tracta de la memòria històrica, de la memòria nacional".

A l'octubre es podrà veure Totes les cartes , que continua, de la mà de sis parelles de directors, el nou format que va crear la correspondència entre Víctor Erice i Abbas Kiarostami que es va poder veure al centre el 2006.

stats