FOC FORESTAL
Societat 14/06/2012

Controlat l'incendi de Castellet i la Gornal, que podria ser provocat

Ara
2 min
Felip Puig va reiterar ahir que es treballa amb la hipòtesi que el foc va ser intencionat.

BARCELONA.L'incendi que cremava des de dimarts a Castellet i la Gornal i que ha afectat les comarques del Garraf i l'Alt Penedès es va donar per controlat ahir passades les sis de la tarda. El foc ha calcinat unes 636 hectàrees, la majoria matolls i arbrat, tot i que també 42 hectàrees de conreu. A més, ha afectat 449 hectàrees de l'espai d'interès natural (EIN) del sistema Litoral Central i els parcs del Foix i del Garraf.

Les condicions climatològiques d'ahir -humitat alta i vent de marinada suau- van permetre controlar el foc i van ajudar perquè cap dels punts calents revifés. Tot i així, a última hora de la tarda una quarantena de dotacions terrestres i 8 mitjans aeris -entre els quals unitats d'helicòpters bombarders, avions de vigilància i atac i un helicòpter de comandament- dels Bombers de la Generalitat continuaven treballant a la zona, on han treballat amb l'ajuda de diverses dotacions de les Agrupacions de Defensa Forestal. El conseller d'Interior, Felip Puig, va reiterar ahir que la hipòtesi principal amb què treballaran els agents rurals serà la de l'incendi provocat. "Dos o tres punts de foc simultanis al costat de la carretera és sospitós", va dir.

Un dispositiu preventiu, format per vuit dotacions, ha continuat treballant tota la nit. Els Bombers preveuen que si la situació es manté aquest matí es podria donar l'incendi per extingit. El foc va obligar a desallotjar uns 300 veïns de Canyelles.

Estabilitzat l'incendi de València

El conseller valencià de Governació, Serafín Castellano, va informar ahir que el foc que afecta també des de dimarts les comarques de la Safor i la Vall d'Albaida, al País Valencià, ja està "estabilitzat i sense flames", tot i que els mitjans terrestres continuaven al vespre delimitant el perímetre mentre els aeris refrescaven la zona. Castellano va explicar que es treballa en dues possibles línies com a causa dels focs -que haurien cremat unes 1.350 hectàrees-, "una crema des de la cuneta o una crema intencionada", ha puntualitzat.

stats