Educació
Societat 27/06/2012

Convivencia Cívica amenaça amb una querella a Mas i Rigau si no acaben amb la immersió

L'entitat considera que el president i la consellera cometen un delicte de desobediència als tribunals

Acn
1 min

BarcelonaConvivència Cívica Catalana ha anunciat aquest dimecres, en un comunicat, que es querellarà contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, per un delicte de desobediència als tribunals si no compleixen la darrera sentència del Tribunal Suprem, que anul·la quatre articles del decret que regula l'ús del català al segon cicle d'educació infantil.

L'entitat ho considera una ''concepció antidemocràtica'' del poder, i assegura que no es pot afirmar que la LEC ''blinda'' la sentència en remetre's a sentències del TSJC que resolen que la llei no pot ''excloure l'altra llengua oficial'' a Catalunya. Convivència Cívica considera que el govern ha d'acatar les sentències dels tribunals.

Convivència Cívica Catalana considera que el govern català ha d'abandonar l'actitud ''antidemocràtica'' i, consegüentment, acatar les sentències dels tribunals i modificar el sistema lingüístic escolar, és a dir, el sistema d'immersió, i substituir-lo per un model de conjunció lingüística en què el castellà i el català siguin, ambdues, llengües vehiculars.

stats