Societat 18/07/2012

Convocada una jornada de vaga a Adif, Renfe i Feve per al 3 d'agost

Els sindicats s'oposen a la liberalització del sector ferroviari i anuncien més mobilitzacions a partir de setembre

Acn
1 min
LES INVERSIONS PASSEN DE LLARG  La dotació prevista del pla de Rodalies de Barcelona per al període 2008-2015 era de 4.000 milions d'euros. Per a Madrid, en un període d'un any menys, entre el 2009 i el 2015, era de 5.000 milions. De la inversió prevista per a Barcelona, segons el departament de Territori i Sostenibilitat, se n'ha executat només el 6,9%.

BarcelonaEls sindicats representatius a les empreses públiques del sector ferroviari espanyol, Adif, Renfe Operadora i Feve, han acordat aquest dimecres convocar una jornada de vaga de 24 hores per al divendres 3 d'agost en protesta contra les mesures d'ajust aprovades divendres passat pel consell de ministres.

La mobilització serà només la primera. I és que els sindicats avisen que de cara al setembre iniciaran contactes amb la resta d'empreses ferroviàries de l'Estat "afectades també en els seus drets i salaris" pel decret llei del 13 de juliol per "consensuar noves accions conjuntes de pressió".

Els sindicats denuncien la intenció de l'executiu espanyol de "retallar" també les condicions laborals dels treballadors d'Adif, Renfe Operadora i Feve i de liberalitzar, o fins i tot privatitzar, els serveis.

stats